blogiin3

Runoja, ruisleipää ja lakipykäliä

Kevät on lähtenyt aurinkoisesti käyntiin teatterin osalta Irina Pulkan ohjaamalla puheen ja tekstin kurssilla. Tänään suuntasimme tunnilla yhdessä ryhmämme kanssa Korson alueella sijaitseviin päiväkoteihin esittämään Suvi Mäkisen itse kirjoittamia runoja, ja Emilia Hämäläisen esittämää tulkintaa kappaleesta ’’Ruisleipää ja lakipykäliä’’.

Ensimmäisenä oli vuorossa Korson päiväkoti, jossa meitä vastassa oli iso ryhmä innokkaita lapsia. Lapset reagoivat runoihin yllättävällä tavalla lähtemällä mukaan Suvin eleisiin ja vastaten tämän ilmeisiin. Emilian esittämän kappaleen sanat aiheuttivat lapsille hämmennystä ja Näätäpuiston päiväkodissa vieraillessamme lapset kommentoivat ’’Emme tajunneet tuosta mitään’’. Kokemukset lasten kanssa opettivat meille sen, että runot, joissa käsitellään isompia asioita kielikuvilla, eivät välttämättä ole lapsille liikaa, vaan he tulkitsevat ne omalla tavallaan, miten itse sanat ymmärtävät. Kun teksti sisälsi vuorostaan vaikeampia sanoja tai käsitteitä lapset eivät saaneet siitä kiinni.

Elehdintä ja äänensävy vaikuttivat lapsiin vahvasti ja tunteet näyttivät vaihtelevan esitysten aikana jännityksen, kummastuneisuuden, huvittuvuuden ja innostuksen väliltä. Hauskinta lapsille esiintymisessä oli se, miten vahvasti he reagoivat runoihin verrattuna vanhempiin ihmisiin.

Aukusti Alanko 14F

Jätä kommentti