Peter Pan – Suurmusikaali aivan kaikille

Vuosi sitten Lumon lukion seinälle ilmestyi juliste, jossa mainostettiin Shed Helsinki nimeä kantavaa musikaaliprojektia. Julisteessa painotettiin, että kaikki ovat tervetulleita taustasta tai aikaisemmasta teatterikokemuksesta huolimatta. Juliste sai houkuteltua projektiin noin kolmekymmentä lukiomme opiskelijaa ja niin alkoivat musikaalin harjoitukset.

Kesän jälkeen siirryimme Stepup schoolin tiloihin Helsinkiin. Näimme ensimmäistä kertaa muiden koulujen oppilaita, jotka olivat myös osana projektia. Joukko oli todella kirjava. Kouluja oli valittu projektiin neljä: Tehtaanpuiston yläaste, Lumon lukio, Munkkiniemen yhteiskoulu ja Valteri Ruskis. Musikaalia tekemässä oli yhteensä 120 lasta ja nuorta. Tutustuimme toisiimme nopeasti ja yhdessä tekeminen oli hauskaa ja antoisaa. Ohjaajana Marco Bjuström oli ymmärtäväinen ja ammattitaitoinen. Oli hienoa huomata, miten kaikkia kohdeltiin tasa-arvoisesti, ketään ei jätetty ulkopuolelle tai huomiotta. Taustasta ja aikaisemmasta teatterikokemuksesta huolimatta opettelimme kaikki näyttämötaiteen perusasioita, laulua ja tanssia.

Peter Pan oli ensimmäinen kaupallinen produktio jossa olen ollut mukana. Esitystahti oli hyvin tiivis. Yhteen viikkoon oli mahdutettu kymmenen esitystä. Pukuhuoneet täyttyivät hiuslakkasumusta ja iloinen puheensorina kiiri pitkin teatterin käytäviä. Esirippu aukesi täydelle yleisölle joka päivä. Valokuvaajat ja haastattelijat seurasivat päiviemme kulkua teatterilla ja pian sana seikkailumusikaalista levisi kaikkialle. Viimeisien näytösten lipuista jopa tapeltiin. Niin suuren suosion saavutti musikaali, jota tekemässä olivat lapset ja nuoret.

Opin tästä produktiosta hyvin paljon, etenkin suvaitsevuutta ja ryhmätyötaitoja. En osaa sanoin edeskuvailla produktion merkittävyyttä, sillä se jätti pysyvän jäljen minuun ja varmasti kaikkiin muihinkin jotka olivat mukana tekemässä musikaalia. Kokemuksena Shed Helsinki oli uskomaton. Olen niin kiitollinen siitä, että koulullemme annettiin mahdollisuus osallistua johonkin näin suureen ja upeaan produktioon.

Maaria Sainio 14F, kuvat Mark Sergeev 14F.

Jätä kommentti