LUONNONTIETEET LUMOSSA

Lumon lukiossa voi opiskella monipuolisesti luonnontieteitä ja syventää tietämystään poikkitieteellisillä, soveltavilla ympäristöopinnoilla. Pitkän matematiikan opiskelijoille koulu tarjoaa 15 erilaista kurssia ja lyhyen opiskelijoille 10. Tämän lisäksi koulussamme pyörii viikottain Matikkahengaus, johon voi tulla laskemaan kotitehtäviään yksin tai porukalla. Apua saa tarvittaessa paikanpäällä olevalta opettajalta.

Lumossa on myös mahdollista opiskella kosmologiaa eli tähtitiedettä, tutustua elektroniikkaan erilaisten elektronisten laitteiden rakenteluun keskittyvällä kurssilla tai tutustua kemian työkurssilla laboratoriotöihin. Biologiassa ja maantieteessä maastokurssit johdattavat opiskelijat luokkatiloista esimerkiksi Sipoonkorven kansallispuistoon. Biologiaa voi Lumossa opiskella myös englanniksi kahden kurssin verran. Monitieteelliset ympäristö-opinnot tarjoavat vierailukäyntejä eri alojen laitoksiin  sekä mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa oma tutkimus opettajan ohjaamana.

Lumon lukiossa luonnontieteiden opinnot ovat myös kansainvälisiä. Matkoja on tehty Euroopan maihin, eri USAn osavaltioihin ja ystävyyskouluumme Etiopiassa. Kohteina on niin museoita, tutkimuslaitoksia kuin kulttuuri- ja luontokohteita. Opintomatkoihin liittyy aina sekä ennakkotehtävien että loppuraportin tekeminen. Matkalla kohteissa kierretään yhdessä ja ohjelma on yleensä työntäyteinen.

Fysiikan opiskelijoiden matka Geneveen Cernin hiukkasfysiikan tutkimuskeskukseen järjestetään kahden vuoden välein.

Katso kuvia opintomatkoilta!