Pakollisilla ja syventävillä kursseilla tutustutaan erilaisiin kuvallisen kulttuurin ilmiöihin ja syvennetään omaa kuvailmaisua valtakunnallisen opetussuunnitelman puitteissa.

Soveltavia kursseja Lumossa on toistakymmentä. Työpajatyyppisillä kursseilla opiskellaan mm. elävän mallin piirustusta, maalausta, keramiikkaa, kuvanveistoa, valokuvausta, elokuvausta, sarjakuvaa, taidegrafiikkaa ja kankaanpainantaa. Lavastus- ja puvustuskurssit ovat osa esittävän taiteen linjan produktioita. Lavastuksen ja puvustuksen lisäksi kuvataideopiskelijat tekevät myös esitysten julisteet ja käsiohjelmat. Valintakoetehtäviä -kurssilla parannetaan valmiuksia kuvalliselle alalle pyrkimistä varten. Kuvataiteen lukiodiplomille on oma kurssinsa. Myös käsityön lukiodiplomin suorittaminen on mahdollista.

Lumossa on hyvin varustetut ja ajanmukaiset tilat kuvataiteen opiskelulle. Kuvataideluokkia on kaksi. Lisäksi medialaboratoriossa opiskellaan valokuvausta, elokuvausta ja kuvankäsittelyä. Kuvataide näkyy Lumossa hyvin esillä olevina töinä. Myös vanhojen näytelmien lavasteet lisäävät  lukion yleisten tilojen viihtyisyyttä. Kuvataidetta Lumossa opettavat taiteen maisterit Pia Strang ja Timo Pörhölä.