Eliminaatiodieetit eivät ehkä ole helppoja, mutta ne voivat olla erittäin hyödyllisiä auttaessaan kohdistamaan ja tunnistamaan mahdollisia ravinnon laukaisimia, jotka voivat aiheuttaa ei-toivottuja fyysisiä oireita. Valitettavasti monet ihmiset kokevat oireidensa "pahenevan" muutaman päivän ajan, ennen kuin he alkavat tuntea olonsa paremmaksi.
On tärkeää muistaa, että tämä on normaali osa prosessia, eikä sen pitäisi kestää yli päivää tai kahta. Jos oireesi muuttuvat vakaviksi tai jos
fi/onko-olosi-huonompi-ennen-parempaa-eliminaatiodieetilla>oireet lisääntyvät eliminaatiodieetin aloittamisen jälkeen, on tärkeää keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.
Mitkä ovat eliminaatiodieetin negatiiviset vaikutukset?
Joitakin oireita, joita on tarkkailtava, ovat:
- Ihottuma ja ihomuutokset.
- Nivelkipu.
- Päänsärkyä tai migreeniä.
- Väsymys.
- Nukkumisen vaikeus.
- Muutokset hengityksessä.
- Turvotus.
- Vatsakipu tai kouristukset.
Kuinka kauan kestää, että olo paranee eliminaatiodieetin aloittamisen jälkeen?
Eliminaatiodieetin tavoitteena on jättää syömättä ruokaa tarpeeksi pitkäksi aikaa rauhoittamaan immuunijärjestelmää, joten kun aloitat ruokien lisäämisen takaisin, huomaat selvästi reaktion, Turner sanoo. Yleensä kaksi tai kolme viikkoa on hyvä aika tämän saavuttamiseksi.
Auttaako eliminaatiodieetti tulehdukseen?
Eliminaatiodieetti auttaa vähentämään tulehdusta edistämällä anti-inflammatoristen ruokien nauttimista . Ajan myötä nämä ruoat yhdistettynä yleisten laukaisevien ruokien eliminointiin aiheuttavat tulehduksen laantumisen ja auttavat suoliston paranemista. Tämän ansiosta immuunijärjestelmä alkaa taas toimia kunnolla.
Onko normaalia saada ripulia eliminaatiodieetin aikana?
Eliminaatiodieetin ensimmäinen vaihe Tietyt käymiskykyiset hiilihydraatit, jotka tunnetaan korkea-FODMAP-ruoina, voivat aiheuttaa turvotusta, kaasua, ripulia ja ummetusta . Vaikka on olemassa valtava valikoima korkean FODMAP-ruokia, muutamia esimerkkejä ovat sipuli, valkosipuli, omenat, avokado, cashewpähkinät, pavut ja maitotuotteet.
Milloin eliminaatiodieetti ei toimi?
On aika tarkastella muita terveyteen vaikuttavia tekijöitä. Heikentynyt, sairas tai huonommin toimiva ruoansulatusjärjestelmä, lisämunuaisen tai muun endokriinisen epätasapainon tai ravintoaineiden puutos ovat tärkeitä tekijöitä tutkittaessa, kun eliminaatiodieetti epäonnistuu.
Mitä eliminaatiodieetillä tulisi välttää?
Ruoat, joita kannattaa välttää eliminaatiodieetillä :
- Sitrus.
- Maito.
- Munat.
- Vehnä ja gluteeni, joka sisältää ruis-, ohra- ja mallasetikka.
- Äyriäisiä.
- Soija.
Miksi eliminaatiodieetti väsyttää minua?
"Koska sokeri ja pitkälle jalostetut hiilihydraatit, mukaan lukien leipä, pasta ja muut, poistetaan eliminaatiodieetillämme, noin ensimmäisen viikon aikana jotkut asiakkaat kokevat väsymystä, aivosumua, lievää päänsärkyä ja ruokahalua, kun keho siirtyy juoksemasta sokerin ja hiilihydraattien kanssa. rasvalla juoksemiseen, mutta ne yleensä häviävät
Miten voin nopeuttaa ruoan poistumista?
Polttoaineesta ulosteeseen: 5 vinkkiä ruoansulatuksen nopeuttamiseen
- Harjoittele 30 minuuttia päivässä. Ruoka ja sulatettu materiaali kulkeutuvat kehon läpi lihasten supistusten sarjalla.
- Syö enemmän kuitua.
- Syö jogurttia.
- Syö vähemmän lihaa.
- Juo enemmän vettä.
Mitä minun pitäisi ottaa uudelleen käyttöön eliminaatioruokavalion jälkeen?
Monien virheaskeleiden jälkeen olen onnistuneesti ottanut uudelleen käyttöön….
- Mantelit.
- Munankeltuaiset.
- Satunnaisesti raaka vuohenjuusto.
- Valkoinen riisi (ja joskus ruskea)
- Suklaa.
- Kofeiiniton kahvi.
- Kookos (oli aika, jolloin en voinut syödä sitä)
Kuinka kauan eliminointivaihe kestää?
Eliminaatiovaiheen suositeltu pituus on kahdesta kuuteen viikkoa . Tämä on ajanjakso, jolloin useimpien ihmisten on saatava oireensa hallintaan. Mikä tämä on? Kun oireesi ovat vähentyneet merkittävästi, olet valmis aloittamaan uudelleen käyttöönoton ja testaamaan reaktiosi eri FODMAP-ryhmissä.
Miksi voin huonommin dieetin aloittamisen jälkeen?
Kun syöt terveellisemmin, kehosi luovuttaa hitaasti jatkuvaa energiaa ajan myötä . Koska et saa välitöntä energianlisäystä, saatat tuntea olosi hieman tavallista väsyneemmäksi ja saatat jopa saada päänsärkyä. Mutta olosi paranee lopulta. Ja runsas veden juominen voi auttaa.
Voidaanko ruoka-intoleranssit kääntää?
Hyviä uutisia! Toisin kuin elinikäiset ruoka-aineallergiat ja -intoleranssit, useimmat ruoka-aineyliherkkyydet voidaan kääntää . Tämä johtuu siitä, että useimpien ruokaherkkyyksien perimmäinen syy on suoliston hyperpermeabiliteetti, joka tunnetaan yleisesti nimellä "vuotava suole".
Miksi ruokaryhmien poistaminen on huonoa?
Kaikkien ruokaryhmän ruokien poistaminen painonpudotuksen vuoksi tarkoittaa tarpeettomasti kuitujen, vitamiinien, kivennäisaineiden ja antioksidanttien rajoittamista, jotka kaikki tarjoavat tärkeitä terveyshyötyjä . Joten vaikka leikkaat kaloreita, leikkaat pois muita tärkeitä ravintoaineita.
Mitä tapahtuu, jos jatkat sellaisen ruoan syömistä, jolle olet intoleranssi?
Ihmiset, jotka kärsivät intoleranssista tai herkkyydestä, eivät pysty hajottamaan tiettyjä ruokia. Ne kehittävät kaasua, ripulia ja muita ongelmia . Suvaitsemattomuus tai ruoka-aineyliherkkyys on epämiellyttävää, mutta ei hengenvaarallista.
Mitkä ruoka-aineet aiheuttavat tulehdusta?
Mitkä ruoka-aineet aiheuttavat tulehdusta?
- Punainen liha ja jalostetut lihat, mukaan lukien pekoni, hot dogit, lounaslihat ja suolatut lihat.
- Jalostetut viljat, mukaan lukien valkoinen leipä, valkoinen riisi, pasta ja aamiaismurot.
- Välipalat, mukaan lukien sirut, keksit, keksejä ja leivonnaisia.
- Virvoitusjuomat ja muut makeutetut juomat.
- Paistetut ruoat.
Tapaa Jouko Saari, taitava kirjailija, joka tykkää kirjoittaa terveellisistä elämäntavoista ja maailman tutkimisesta. Hänellä on kyky vangita aiheidensa olemus, ja hänen työlleen on ominaista oivaltavat neuvot ja käytännön vinkit, jotka inspiroivat lukijoita kauneuden, kuntoilun, terveyden ja matkailun aloilla. Jonnen omistautuminen täyttävään ja terveelliseen elämään näkyy hänen kirjoituksessaan.