Perfektionistiksi tunnistavat ihmiset ovat usein niin keskittyneet välttämään virheitä ja pyrkimään vain huippuosaamiseen, etteivät he salli itsensä tehdä virheitä, mikä johtaa riittämättömyyden ja epäonnistumisen tunteisiin. Tämä jatkuva korkeiden odotusten ja kyvyttömyys täyttää odotukset voivat aiheuttaa masennusta.
Yritykset saavuttaa täydellisyyttä tai jotain lähellä sitä voivat myös johtaa siihen, että ihmiset eivät koskaan tunne itseään tyytyväisiksi tai tyytyväisiksi. Toisin sanoen perfektionismi voi johtaa tyytymättömyyden tunteisiin, mikä voi edistää masennuksen tunteita.
Miksi perfektionistit masentuvat?
Syy siihen, että perfektionismi liittyy masennukseen, johtuu itsearvon ja menestyksen sekoittumisesta sekä aktiivisesta tavoitteiden saavuttamisesta . Siksi itsetunto on riippuvainen korkeiden tavoitteiden täydellisestä saavuttamisesta; masennusoireiden etiologia on siksi erittäin todennäköistä, jos joitain tavoitteita ei saavuteta.
Onko perfektionismi haitallista mielenterveydelle?
Tutkimus on yksiselitteistä – perfektionismissa ei ole juurikaan puolta. Säälimätön virheettömyyden tavoittelu voi johtaa huonoon itsetuntoon, masennus- ja ahdistuneisuushäiriöihin, korkeaan stressiin epäonnistumisen edessä ja jopa itsemurhaan.
Ovatko perfektionistit tyytymättömiä?
Tutkimukset ovat osoittaneet, että perfektionistit kamppailevat usein mielenterveysongelmien, kuten ahdistuksen ja masennuksen, kanssa .
Miksi täydellinen oleminen ei ole hyvästä?
Virheiden tekeminen tai muiden pettäminen tai itsesi mahdottoman korkeiden standardien pitäminen voi aiheuttaa kielteisiä seurauksia. York St. John -yliopiston 43:a erilaista tutkimusta 20 vuoden aikana tutkivan tutkimuksen mukaan perfektionismi liittyy työuupumukseen sekä masennukseen, ahdistukseen ja jopa kuolleisuuteen .
Elävätkö perfektionistit pidempään?
Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, joilla on merkkejä mukautuvasta perfektionismista, saattavat jopa elää pidempään kuin heidän vähemmän taipuvaiset ikätoverinsa . Mutta useimmat todisteet viittaavat siihen, että yleensä perfektionismi tekee enemmän haittaa kuin hyötyä, mikä johtaa itsetunnon vaurioitumiseen, kireisiin ihmissuhteisiin ja jopa huonompiin terveysvaikutuksiin.
Onko perfektionisti myrkyllistä?
Perfektionismi voi itsessään olla neutraali ominaisuus, mutta se voi helposti muuttua myrkylliseksi piirteeksi, kun joku alkaa ajatella, että hänen ja kaikkien heidän ympärillään olevien on täytettävä täysin epärealistiset standardit koko ajan . Lue lisää myrkyllisestä perfektionismista ja kuinka välttää tämä ongelmallinen asenne.
Onko perfektionismi trauma?
Perfektionismia ei pidetä mielisairautena, vaan pikemminkin vastauksena haitallisiin elämäntapahtumiin ja traumaattiseen stressiin .
Onko perfektionistien kanssa vaikea elää?
Parisuhteessa oleminen perfektionistin kanssa voi tuntua haastavalta . Ei siksi, että perfektionistinen kumppanisi ei olisi rakastettava, vaan siksi, että hänen ajattelutapansa jäykkyys ja heidän äärimmäisen korkeat odotuksensa itseä kohtaan voivat vaikuttaa suhteeseenne.
Mistä perfektionistit kärsivät?
Pakko-oireinen persoonallisuushäiriö (OCPD) on persoonallisuushäiriö, jolle on ominaista äärimmäinen perfektionismi, järjestys ja siisteys.
Paheneeko perfektionismi iän myötä?
Huomasimme myös, että perfektionistien vanhetessa he näyttävät purkavan . Heidän persoonallisuutensa muuttuvat neuroottisemmiksi (alttiimpia negatiivisille tunteille, kuten syyllisyydelle, kateudelle ja ahdistukselle) ja vähemmän tunnollisiksi (vähemmän organisoituneempi, tehokas, luotettava ja kurinalainen).
Mitä perfektionistit pelkäävät?
Epäonnistumisen pelko , paheksuminen tai virheiden tekeminen ovat perfektionistien painajaisia (eläviä painajaisia)! Heillä on irrationaalinen usko, että kaiken täytyy olla täydellistä. He eivät voi muuttaa odotuksiaan. Epäonnistumiset ovat kohtalokkaita.
Onko ihmisillä, joilla on korkea älykkyysosamäärä, enemmän masennusta?
Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että korkeampi älykkyysosamäärä liittyy useampaan mielenterveyteen, mukaan lukien masennus, ahdistuneisuus ja kaksisuuntainen mielialahäiriö .
Tapaa Sari Väisänen, kokenut bloggaaja, jolla on yli kuuden vuoden kokemus alalta. Sari tuo jokaiseen blogikirjoitukseensa tuoreen näkökulman ja tutkii eri alojen uusimpia trendejä ja kysymyksiä. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa kirjoittamiseen inspiroi ja kiehtoo lukijoita ja kutsuu heitä olemaan tekemisissä ympäröivän maailman kanssa uusilla ja jännittävillä tavoilla.