Kuka on voittanut kaikkien aikojen eniten Oscareja?

Katharine Hepburnilla on uskomattoman vaikuttavia suorituksia Oscar-kilpailussa. Hän on säilyttänyt ennätyksensä kaikkien aikojen eniten Oscareita voittanutna näyttelijänä. Vuodesta 2022 lähtien hänellä on yhteensä neljä voittoa, jotka on hankittu lähes viidenkymmenen vuoden aikana.

Tämä uskomaton saavutus on yksi monista saavutuksista, jotka Katharine Hepburn saavutti urallaan. Hän ei ainoastaan edistynyt näyttelijäteollisuudessa, vaan hän myös mursi sukupuoliroolit ja osoitti, että naisnäyttelijät pystyvät erittäin menestyneisiin ja tehokkaisiin esityksiin.

Kuka on voittanut 22 Oscaria?

Walt Disney

Walt Disneyllä on ennätys eniten yksittäisten henkilöiden voittamista Oscareista yhteensä 22 kilpailupalkinnolla ja neljällä kunniapalkinnolla. Disney oli ehdolla 59 kertaa uransa aikana, ja hän sai yhden palkinnon postuumisti.

Onko kenelläkään 3 Oscaria?

Day-Lewis on edelleen ainoa näyttelijä historiassa, joka on ansainnut kolme parhaan miespääosan Oscar-palkintoa . On ollut useita näyttelijöitä, jotka ovat saaneet kaksi palkintoa aiemmin. Jack Nicholson on ansainnut yhteensä 12 ehdokkuutta ja kolme voittoa, vaikkakaan ei kaikkia parhaasta miespääosasta.

Kenellä on 21 Oscar-ehdokkuutta?

Meryl Streep

Maaliskuussa 2022 Meryl Streep oli kaikkien aikojen eniten Oscar-ehdokkuutta saanut henkilö, jolla oli vaikuttavat 21 ehdokkuutta ja kolme voittoa.

Onko kukaan näyttelijä voittanut 2 Oscaria peräkkäin?

Tom Hanks (USA) voitti parhaan miespääosan Oscar-palkinnon kahdessa peräkkäisessä Oscar-seremoniassa (pidettiin vuosina 1994 ja 1995) Philadelphiasta (USA, 1993) ja Forrest Gumpista (USA, 1994), ennätyksestä, jonka hän jakaa Spencer Tracyn (USA) kanssa. voitti parhaan miespääosan palkinnon vuosina 1938 ja 1939 elokuvasta Captains Courageous (USA, 1937) ja Boys Town (USA, 1938),

Kuka voitti 3 Oscaria yhdessä yössä?

Meryl Streep – 3 (Alkuperäinen kuvateksti) 11.4.1983 – Los Angeles, CA: Meryl Streep Oscar-gaalassa; voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon elokuvasta "Sophie's Choice".

Kenellä on 26 Oscaria?

Organisaation historiassa eniten palkintoja voittanut henkilö oli Disneyn perustaja ja animaation pioneeri Walt Disney . Vuosikymmeniä jatkuneen uransa aikana Disney voitti 26 Oscaria ja sai 59 ehdokkuutta.

Kenellä on toiseksi eniten Oscareita?

Katharine Hepburn "Minulle palkinnot eivät ole mitään", hän sanoi. "Palkintoni on työni." Näyttelijät Ingrid Bergman ja Meryl Streep seuraavat Katharinea, kukin kolme Oscaria.

Kenellä on 0 Oscaria?

Tom Cruise, Johnny Depp, Laura Linney, Edward Norton, Michelle Pfeiffer ja Sigourney Weaver ovat kaikki ehdolla kolme kertaa, mutta he eivät koskaan saaneet kultaista patsasta.

Kuka on nuorin Oscar-voittaja?

Nuorin Oscar-voittaja on Shirley Temple , joka oli vain kuusivuotias, kun hän voitti Academy Juvenile Awardin vuonna 1935, luokkaa, jota ei enää ole.

Kenellä on 11 Oscaria?

Tällä hetkellä kolme ennätystä ovat 11 voitolla: Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu, Titanic ja Ben-Hur. Mutta mihin muut Oscar-suosikit, kuten "West Side Story", "Slummdog Millionaire" ja "Gone with the Wind", putoavat kaikkien aikojen listalla? Julkaistu alun perin heinäkuussa 2020.

Kuka voitti 32 Oscaria?

32. Academy Awards / voittajat

Onko kukaan näyttelijä voittanut 4 Oscaria?

Katharine Hepburn voitti neljä Oscaria (kaikki parhaasta naispääosasta), enemmän kuin mikään muu näyttelijä tai näyttelijä palkinnon historiassa.

Onko kukaan voittanut 2 Oscaria?

Vuonna 2021 Anthony Hopkins otti kotiin toisen patsaan roolistaan elokuvassa The Father. Vuotta aiemmin Renée Zellweger voitti toisen Oscarinsa näyteltyään Judy Garlandia Judyssa. Vuonna 2020 Mahershala Ali voitti toisen parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon parhaan elokuvan voittaja Green Book -palkinnolla.

Kenellä on 8 Oscaria?

Amadeus – 8 Milos Formanin elokuva kertoo Wolfgang Amadeus Mozartista ja hänen kovasta kilpailijastaan, säveltäjä Antonio Salierista. Vuoden 1984 elokuva voitti kahdeksan Oscar-palkintoa parhaasta kuvasta, ohjaajasta, näyttelijästä, muokatusta käsikirjoituksesta, lavastustavasta, pukusuunnittelusta, äänestä ja meikistä.

Voiko joku saada Oscarin?

Teatteriesitysten jakson lisäksi elokuvan on täytynyt saada ensimmäinen julkinen esitys teatteriympäristössä saadakseen Oscar-palkinnon . Jos elokuva sai ensi-iltansa esimerkiksi televisiossa, suoratoistosivustolla tai DVD:llä, se ei ole kelvollinen.

Kuinka monta Oscaria Netflix on voittanut?

Netflix on saanut 132 Oscar-ehdokkuutta ja 22 Oscar-voittoa vuodesta 2014 lähtien. Kun 95. Oscar-gaala on nyt saatu päätökseen, tässä on päivitetty opas Netflixin historiaan Oscar-gaalassa, joka sisältää syvällisen sukelluksen jokaiseen voittoon ja jokaiseen ehdokkuuteen.

Kenellä on 52 Oscar-ehdokkuutta?

Yhteensä 53 nyökkäyksellä Williamsilla on enemmän Oscar-ehdokkuutta kuin millään muulla elävällä henkilöllä, ja hän on toiseksi vain Walt Disneyn jälkeen, jolla oli 59. Ja jos hän saa sunnuntaina toisen patsaan, joka olisi hänelle kuudes, hänestä tulee vanhin henkilö. koskaan voittaa missä tahansa kilpailuluokassa.

Voittiko Tom Cruise koskaan Oscaria?

Tom Cruise / Palkinnot

Kuka on myynyt Oscarin?

Myydyt pienoispatsaat Näyttelijä Harold Russell myi Oscarin, jonka hän voitti roolistaan elokuvassa "Elämiemme parhaiksi vuosiksi" vuonna 1944 vastineeksi 60 500 dollarista vaimonsa sairauden korvaamiseksi.

Kuka sai Oscarin 36 kertaa?

Walt Disney on voittanut Oscarin 36 kertaa.

Onko Adam Sandler voittanut Oscarin?

Sandler ei ole koskaan voittanut tai ollut ehdolla yhdelle Oscarille vuosikymmeniä kestäneen elokuvauransa aikana , vaikka hän on saanut ylistäviä arvosteluja dramaattisista käännöksistään elokuvissa Uncut Gems, Punch-Drunk Love ja The Meyerowitz Stories.

Onko kukaan kieltäytynyt Oscarista?

Sacheen Littlefeatherilla oli vain 60 sekuntia puhua vuoden 1973 Oscar-gaalassa. Lyhyessä puheessaan hän kieltäytyi parhaan näyttelijän Oscarista Marlon Brandon puolesta, kohtasi sekoituksen kovaa tsemppiä ja hurrauksia ja puolusti intiaanien oikeuksia kansallisessa televisiossa.

Onko Tom Cruise koskaan voittanut palkintoa?

Tom Cruise / Palkinnot

Jätä kommentti