Mikä on Euroopan puhtain maa?

Suomi on jatkuvasti tunnustettu yhdeksi Euroopan ja jopa maailman puhtaimmista maista. Suomi tunnetaan korkeista ympäristöstandardeistaan ja hyvin kehittyneestä infrastruktuuristaan. Näiden standardien ansiosta maa on pystynyt säilyttämään ympäristönsuojelun suorituskykyindeksin (EPI) kärkisijan 78:ssa.

9, erinomaiset pisteet ympäristöterveydestä (99,3) ja ilmanlaadusta (98,8). Lisäksi Suomi on saanut kiitosta panostuksestaan uusiutuviin energialähteisiin, tehokkaisiin liikennejärjestelmiin ja vähäpäästöisyyteen.

Lisäksi Suomi on sitoutunut pienentämään hiilijalanjälkeään ja ottanut käyttöön useita aloitteita, kuten jätevesien käsittelyn, energiansäästön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisstrategiat. Nämä toimet ovat johtaneet kestävämpään ja puhtaampaan Suomeen.

Mitkä ovat maailman 3 puhtainta maata?

  • Tanska. EPI-pistemäärällä 82,5 Tanska on vuoden 2020 puhtain ja ympäristöystävällisin maa.
  • Luxemburg. Luxemburg on edistynyt merkittävästi ympäristöön kohdistuvien kielteisten vaikutusten vähentämisessä huolimatta nopeasta väestön ja BKT:n kasvusta.
  • Sveitsi.
  • Yhdistynyt kuningaskunta.
  • Ranska.
  • Itävalta.
  • Suomi.
  • Ruotsi.

Mikä on vähemmän saastunut kaupunki Euroopassa?

Euroopan puhtaimmat kaupungit ilmanlaadulla mitattuna vuosina 2020 ja 2021 olivat Uumaja Ruotsissa sekä Faro ja Funchal Portugalissa Euroopan ympäristökeskuksen (EEA) tänään julkaiseman päivitetyn eurooppalaisen kaupunkiilman laatutietojen katseluohjelman mukaan.

Onko Zürich puhdas kaupunki?

Zurich, Sveitsi Maailman puhtain ilma on Zürichissä . Pilaantumisaste määritetään keskimääräisten PM2-pitoisuuksien perusteella. 5 mitattuna 12 kuukauden aikana. Ja tämä sveitsiläinen kaupunki sai vuosittaisen arvon 0,51 µg / m3, mikä tekee siitä maailman alhaisimman.

Mikä on maailman puhtain kaupunki?

GPCI arvioi kaupunkeja kuuden pääkategorian perusteella: talous, tutkimus ja kehitys, kulttuurinen vuorovaikutus, asuttavuus, ympäristö ja saavutettavuus. Dubai on nimetty maailman puhtaimmaksi kaupungiksi kolmatta kertaa peräkkäin.

Mikä on EU:n saastunein pääkaupunki?

Sarajevo oli Euroopan saastunein pääkaupunki vuonna 2022 keskimääräisellä PM2:lla. 5 pitoisuus 32,4 mikrogrammaa kuutiometrissä ilmaa (μg/m³). Tämä ilmansaasteiden taso ylitti Maailman terveysjärjestön PM2:n.

Miten Helsinki on puhtain kaupunki?

Kaupungissa on 123 kilometriä rantaviivaa, 27 rantaa ja 13 talviuintipaikkaa . Lähes 40 prosenttia maa-alasta on kaupungin ylläpitämiä viheralueita. Keskuspuisto leikkaa Helsingin läpi pohjois-etelä-linjassa lähes 10 kilometriä.

Miksi ilmanlaatu on niin huono Euroopassa?

Typpidioksidia – NO 2 – syntyy tieliikenteessä . Siksi asutuimmat alueet ja ne, joilla on enemmän liikennettä, ovat ne, jotka kärsivät eniten saasteista. Itse asiassa Euroopan suurissa kaupungeissa on korkeimmat tämän tyyppisen NO 2 -pitoisuudet .

Onko saastuminen paha Euroopassa?

Tästä paranemisesta huolimatta ilman saastuminen on edelleen suurin ympäristöterveysriski Euroopassa . Altistuminen pienhiukkasille ja typpidioksiditasoille, jotka ylittävät Maailman terveysjärjestön suositukset, aiheuttavat arviolta 238 000 ja 49 000 ennenaikaista kuolemaa vuonna 2020.

Onko Suomi mukavin maa?

Maailman onnellisuusraportin mukaan Suomi on viiden vuoden ajan peräkkäin sijoittunut ykköseksi maailman onnellisimpana maana . Vuoden 2022 raportissa ihmisiä 156 maassa pyydettiin "arvostamaan tämän päivän elämäänsä asteikolla 0-10 ja pahin mahdollinen elämä nollalla".

Jätä kommentti