Mikä on gravida 1 para 0?

Gravida 1 para 0 (G1P0) on termi, jota käytetään synnytyksessä kuvaamaan naista, jolla on yksi raskaus ja jolla ei ole syntynyt elinkelpoisia jälkeläisiä. Tämä lause on hyödyllinen tapa erottaa naiset, jotka ovat olleet aiemmin raskaana, ja naiset, joilla ei ole ollut. On myös tärkeää huomata, että G1P0 sisältää myös keskenmenon tai menetyksen varhaisessa raskaudessa.

Mitkä ovat G- ja P-luvut raskauden aikana?

Gravitaatio määritellään kuinka monta kertaa nainen on ollut raskaana. Pariteetti määritellään kuinka monta kertaa hän on synnyttänyt sikiön, jonka raskausaika on vähintään 24 viikkoa, riippumatta siitä, onko lapsi syntynyt elävänä vai kuolleena.

Lasketaanko kaksoset gravida 2:ksi?

Näitä termejä käytettäessä: Gravida osoittaa, kuinka monta kertaa nainen on tai on ollut raskaana, riippumatta raskauden lopputuloksesta. Nykyinen raskaus, jos sellainen on, sisältyy tähän määrään. Monisikiöraskaus (esim. kaksoset, kolmoset jne.) lasketaan yhdeksi .

Miten pariteetti ja gravida kirjoitetaan?

Outline

  • Määritelmät. Gravida = raskaana oleva nainen. Painovoima = raskauksien lukumäärä. Pariteetti = elinkelpoisiksi saatujen syntyneiden lukumäärä (vähintään 20 viikkoa)
  • G/P. Käytetään kliinisissä olosuhteissa painovoiman ja pariteetin tallentamiseen. Usein kirjoitettu eli: G2/P1. Joku toisessa raskaudessa ja 1 onnistunut synnytys aiemmin.

Mitä G1P1 tarkoittaa synnytyksessä?

G1P1 = naisella on ollut yksi raskaus ja hän on synnyttänyt kerran . "Para":n "P":n jälkeen voi olla 4 numeroa. Ensimmäinen luku kertoo kuinka monta aikavälistä raskautta . Toinen luku on keskosten lukumäärä.

Mikä on gravida 2?

Määritelmät gravida II. nainen, joka on raskaana toisen kerran . synonyymit: secundigravida. tyyppi: gravida. raskaana oleva nainen.

Voivatko gravida ja pariteetti olla samat?

Gravida ja para ovat lääketieteellisiä termejä, jotka liittyvät raskauteen ja synnytykseen. Gravida eli painovoima kuvaa naisten vahvistettujen raskauksien kokonaismäärää lopputuloksesta riippumatta. Para tai pariteetti määritellään syntyneiden lukumääräksi, jonka nainen on saanut 20 raskausviikon jälkeen .

Mitä gravida 7 tarkoittaa?

Tämä voi olla hankalaa monisikiöisten raskauksien (kaksosten) vuoksi. Muista, että vaikka sikiöitä on useita, ne lasketaan vain yhdeksi tapahtumaksi. 7 lasta, joilla on 2 kaksoset, tarkoittaa, että potilas oli raskaana ja synnytti 5 kertaa .

Mitä tarkoittaa gravida 3 para 2?

ESIMERKKI: OB-potilastaulukossa saatat nähdä lyhenteet: gravida 3, kohta 2. Tämä tarkoittaa kolmea raskautta, kahta elävänä syntynyttä syntymää . OB-potilaasta, joka on tällä hetkellä raskaana kolmannella lapsellaan, tulee Gravida 3, Para 3 synnytyksen jälkeen.

Ovatko kaksoset P1 vai p2?

Para OR -pariteetti on päättyneiden raskauksien määrä yli 20 raskausviikon (riippumatta siitä, onko elinkelpoinen tai elinkelpoinen). Syntyneiden sikiöiden määrä ei määritä pariteettia. Naisen, joka on ollut kerran raskaana ja synnyttänyt kaksoset 20 viikon jälkeen, katsotaan olevan Gravid 1:n kohta 1 . 1.

Mikä on raskaustila G1P1?

Potilas ei ole raskaana, hänellä oli yksi aikaisempi synnytys = G1 P1. Potilas on tällä hetkellä raskaana, hänellä oli yksi aikaisempi synnytys ja yksi keskenmeno = G3 P1+1 (+1 tarkoittaa raskautta, jota ei ole siirretty 24+0:aan). Potilas ei ole tällä hetkellä raskaana, oli elävänä ja kuolleena (sikiön kuolema 24+0 jälkeen) = G2 P2.

Ovatko kaksoset G1 vai G2?

Tätä järjestelmää käytettäessä naista, joka on ollut kerran raskaana ja synnyttänyt kaksoset 35 raskausviikolla, kuvattaisiin G1 P1 : ksi . Naista, joka on ollut raskaana kahdesti, mutta saanut yhden keskenmenon kahdeksan viikon kuluttua ja yhden elävänä syntyneen, kuvailisi G2 P1:ksi.

Mitä G5P2123 tarkoittaa?

Hän ei ole tällä hetkellä raskaana. Hänen historiansa näyttää G5P2123. Mitä tämä tarkoittaa? – Hän on ollut 5 raskautta .

Mikä on G3P2A1?

Esimerkiksi nainen, jolla on G3P2A1, tarkoittaa, että hän on ollut raskaana yhteensä 3 kertaa : – Näistä kahdella kertaa se tarkoittaa, että sikiö on kannettu yli 20 viikkoa. – Eräänä näistä kertoja hän kuitenkin koki keskenmenon (raskauden menetys ennen 20. viikkoa) Siksi Gravida = Parity + Abortus.

Mitä g3 p1 a1 tarkoittaa?

G3P1+1. Gravida 3, Para 1 + 1. Tämä on nainen, joka on tällä hetkellä raskaana ja on synnyttänyt kerran aiemmin, ja hänellä on keskenmeno tai keskeytys ennen 24 viikkoa .

Mitä G3P2012 tarkoittaa?

G-FPAL / G3P2012. G: 3 raskautta. F: 2 täyttä jaksoa. P: 0 ennenaikaista. V: 1 abortti.

Mitä G4P1021 tarkoittaa raskauden aikana?

Para (P) # Viittaa siihen, kuinka monta kertaa potilas on synnyttänyt. Esimerkki: G4P1021. Potilas on ollut raskaana 4 kertaa (mukaan lukien nykyinen raskaus) ja hänellä on ollut 1 syntymäaika, ei keskosia, 2 aborttia ja 1 elävä lapsi . Pitkäaikainen raskaus .

Mitä G3P1011 tarkoittaa?

® G3P1011 – nainen, joka on tällä hetkellä raskaana, oli yksi täysiaikainen synnytys ja yksi abortti tai . keskenmeno ja yksi elävä lapsi .

Mitä G7P6 tarkoittaa?

G7P6 tarkoittaa seitsemättä raskautta (G = gravida = raskaus) ja jatkuu kuusi kertaa (P = para = täysi yhdeksän kuukauden raskaus).

Jätä kommentti