Miksi et voi olla kissojen kanssa raskaana?

Toksoplasmoosi on mikroskooppisen loisen, Toxoplasma gondiin, aiheuttama infektio. Tämä loinen löytyy kissan kakasta, maaperästä ja pesemättömistä hedelmistä tai vihanneksista. Infektio on vaaraton useimmille ihmisille, mutta se voi olla vaarallinen raskaana oleville naisille.

Tämä johtuu siitä, että se voi siirtyä sikiöön ja aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten keltaisuutta, kouristuksia ja aivojen tai elinten vaurioita. Tästä syystä on tärkeää välttää kissojen läheisyyttä tiineyden aikana ja antaa jonkun muun puhdistaa hiekkalaatikko.

On suositeltavaa, että päälääkärisi tekee toksoplasmoosivasta-ainetestin ennen raskautta.

Mitä tehdä, jos kissa naarmuuntuu raskaana olevalle naiselle?

Jos kissa naarmuuntuu tai puree sinua, pese alue saippualla ja vedellä . Etsi infektion merkkejä seuraavien 2 viikon aikana. Soita lääkärillesi, jos sinulla on oireita. Useimmissa tapauksissa voit hallita oireitasi kotona kipulääkkeillä tai lämpimillä pakkauksilla.

Voiko raskaana oleva nainen saada toksoplasmoosin kissan naarmuuntumista?

Koska kissojen on vaikea välittää toksoplasmoosia suoraan hoitajilleen, raskaana oleva henkilö ei yleensä saa tautia lemmikkikissastaan . Useat tekijät pitävät tällaisen tartunnan mahdollisuuden alhaisena: Ainoastaan kudoskystaa syövät kissat saavat tartunnan.

Onko oikein suudella kissaasi raskaana?

Ihmisiä, joiden tulisi välttää läheistä kosketusta kissojen kanssa, ovat: Hyvin pienet lapset. Raskaana olevat naiset. Immuunipuutteiset ihmiset (kuten HIV-potilaat tai syöpähoitoa saaneet).

Kuinka todennäköistä on saada toksoplasmoosi kissan naarmuuntumista?

On epätodennäköistä, että altistuisit loiselle koskettamalla tartunnan saanutta kissaa, koska se ei yleensä kanna loista turkissaan. On myös epätodennäköistä, että saisit tartunnan kissan puremien tai naarmujen kautta . Sisäkissat, jotka eivät metsästä saalista tai syö raakaa lihaa, eivät todennäköisesti saa T-tartuntaa.

Voiko kissani vahingoittaa raskaana olevaa vatsaani?

Kissat eivät ole tarpeeksi raskaita vahingoittaakseen vauvaa – edes suuremmat rodut, kuten brittiläinen lyhytkarva tai maine coon. Epämukavuus on kuitenkin totta. Vatsasi kasvaessa tunnet jo tarpeeksi painetta lantiossasi, jota et halua lisätä sitä.

Voitko saada toksoplasmoosin kissan tyhjästä?

Kissan raaputustauti on yleisin alle 20-vuotiailla ihmisillä. Ihminen ei voi levittää tartuntaa muille ihmisille. Huomautus: Kissan naarmutautia ei pidä sekoittaa toksoplasmoosiin, joka on vakavampi sairaus erityisesti raskaana oleville naisille. Toksoplasmoosi voi levitä kissan ulosteista hiekkalaatikoissa.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos kissa raapii minua?

Pese kissan puremat ja naarmut hyvin saippualla ja juoksevalla vedellä . Älä anna kissojen nuolla haavojasi. Ota yhteyttä lääkäriisi, jos sinulle ilmaantuu kissan naarmuuntumisen tai infektion oireita. CSD:n aiheuttaa Bartonella henselae -niminen bakteeri.

Pitäisikö minun testata toksoplasmoosin varalta raskauden aikana?

Jos olet raskaana tai suunnittelet lapsen hankkimista ja olet huolissasi mahdollisesta toksoplasmoosista, kysy lääkäriltäsi testin tekemisestä. Rutiinitestausta ei suositella useimmille naisille . Kun olet saanut infektion, olet yleensä immuuni etkä voi saada sitä uudelleen tai siirtää sitä vauvallesi.

Mistä tiedät, onko sinulla toksoplasmoosi raskauden aikana?

Miten toksoplasmoosi diagnosoidaan? Naisille ei rutiininomaisesti tarjota toksoplasmoositestiä osana synnytystä. Mutta jos olet huolissasi, voit pyytää kätilöltäsi tai yleislääkäriltäsi verikokeen tartunnan tarkistamiseksi milloin tahansa raskauden aikana .

Kuinka helppoa on saada toksoplasmoosi?

Ihmiset saavat toksoplasmoositartunnan useilla tavoilla: Ruoan, juomaveden syöminen tai tartunnan saaneiden kissojen ulosteiden saastuttaman maaperän vahingossa nieleminen . Toxoplasma-tartunnan saaneiden eläinten (erityisesti sikojen, karitsan tai luonnonvaraisen riistan) raa'an tai huonosti kypsennetyn lihan syöminen.

Jätä kommentti