Miksi minulla on sänkymatoja?

Sängymadot, joita kutsutaan myös pinwormiksi , ovat pieniä matoja, jotka voivat tarttua ihmisen patjaan. Tämä voi olla epämiellyttävä ja kiusallinen terveysongelma, jonka kanssa monet ihmiset joutuvat käsittelemään.

On useita asioita, jotka johtavat usein siihen, että henkilöllä on sänkymatomatoja, kuten se, että hän ei käy suihkussa säännöllisesti, ei pese vuodevaatteita tarpeeksi usein tai yksinkertaisesti saa tartunnan talossa. Jos kodin siivoamiseen ei ryhdytä asianmukaisiin toimenpiteisiin, se voi tarjota vieraanvaraisen ympäristön sänkymadoille kukoistaa ja lisääntyä.

Voitko saada matoja vuodevaatteista?

Tässä maassa näin tapahtuu usein, kun lapsi koskettaa jotain, joka on saanut madonmunien tartunnan, ja koskettaa sitten suutaan tai nenään. Saastuneita pintoja ja esineitä voivat olla esimerkiksi lelut, vuodevaatteet, vaatteet, ruoka, keittiön ja kylpyhuoneen pinnat ja hammasharjat.

Kuinka pääsen eroon matoista huoneessani?

Voit käyttää ympäristöystävällisiä puhdistusaineita, kuten etikkaa ja ruokasoodaa, mutta jos haluat jotain vahvempaa, kokeile klooritonta valkaisuainetta. Valkaisuaine varmistaa myös, että madon toukat hävitetään. Kylpyhuoneessa kannattaa varmistaa, että viemärit ja wc:t ovat erityisen puhtaita.

Pitääkö minun vaihtaa vuodevaatteet päivittäin matojen takia?

Vaihda ja pese alusvaatteet, yöasut (ja vuodevaatteet, jos mahdollista) joka päivä . Vältä ravistamasta vaatteita ja liinavaatteita, sillä niissä olevat munat voivat levitä ilmaan ja niellä.

Kuinka kauan madot elävät vaatteissa?

Pinworm-munat tarttuvat muutamassa tunnissa peräaukon ympärillä olevalle iholle kertymisen jälkeen ja voivat säilyä 2–3 viikkoa vaatteiden, vuodevaatteiden tai muiden esineiden päällä.

Mitä ovat pienet matot kuin toukat?

Toukat ovat kärpästen toukkavaihetta ja kermanvärisiä heiluttavia matoja, joilla on kyltymätön ruokahalu. Toukat tunkeutuvat usein keittiöihin ja pihoihin, kun ympärillä on mätänevää ruokaa tai hajoavaa roskaa. Kärpäset pitävät näitä alueita täydellisenä kasvualustana munimaan.

Mitä ovat pienet matomaiset viat?

Tuhatjalkaiset ovat yleensä 1–2 tuumaa pitkiä, ja niissä on matomaiset rungot, jotka on jaettu useisiin segmentteihin, joista jokaisessa on kaksi paria jalkoja. Vaikka heidän nimensä tarkoittaa "tuhatta jalkaa", tällä niveljalkaisella ei itse asiassa ole niin monta (80-400 on tyypillistä.)

Miksi löydän jatkuvasti toukkia sängystäni?

Mikä aiheuttaa toukkoja talossa? Toukat ilmestyvät usein kotiin, kun vanhaa, mätänevää ruokaa jätetään pois tai roskakoriin pitkäksi aikaa . Varmista, että estät toukat saamasta tartuntaa poistamalla ylikypsä tai mätänevä ruoka nopeasti ja varmista, että pidät roskakorisi vuorattu ja puhdas joka päivä.

Mitä ovat laihat madot?

Hevosenjouhet tai Gordion-madot ovat pitkiä, ohuita matoja, jotka ovat sukua sukkulamatoille. Kun ne ovat epäkypsiä, ne ovat hyönteisten, niveljalkaisten ja muiden selkärangattomien eläinten loisia. Ne ovat vaarattomia ihmisille kaikissa heidän elämänsä vaiheissa. Niitä pidetään hyödyllisinä, koska ne torjuvat muita hyönteisiä.

Mitä ovat pienet valkoiset murut sängyssäni?

NHS:n mukaan lutikoiden munankuoret näyttävät valkoisilta, kuorimaisilta pilkuilta. Ne voivat joskus olla täpliä ja syntyvät, kun vikot irrottavat ihonsa kasvaessaan.

Miten pääsen eroon toukista sängyssäni?

Kokeile suolatappaa Toukat tarvitsevat vettä menestyäkseen ja selviytyäkseen, ja suola on luonnollinen kuivausaine. Kastele kammottavat crawliest suurella määrällä ruokasuolaa niiden kuivaamiseksi. Kun ne ovat kuolleet, lakaise toukat muovipussiin ja hävitä ne. Muista pestä niiden saastuttama alue huolellisesti!

Miksi löysin toukan sängystäni?

Yleisimpiä syitä toukille kotonasi tai sen ympäristössä ovat väärin säilytetty roska, ylimääräinen koiran uloste tai eläimen ruho . Naaraskärpäset houkuttelevat tällaisia materiaaleja ja munivat niiden päälle.

Mitä ovat pienet valkoiset heiluvat madot?

Sukkulamatot ovat valkoisia sukkulamatoja ja niitä esiintyy yleisesti istutusmaassa . Jotkut niistä ovat niin pieniä, että niitä ei voi nähdä paljaalla silmällä. Muut ovat riittävän suuria ainakin havaittavaksi. Jotkut hyödylliset sukkulamadot kaivautuvat maaperään ja parantavat ilmankiertoa ja salaojitusta.

Mitä ovat valkoiset suolat kuin jyvät sängyssäni?

Lutikanmunat : Nämä näyttävät pieniltä suolajyväisiltä tai valkoisilta unikonsiemeniltä. Ne ovat niin pieniä, ettet välttämättä näe niitä ilman suurennuslasia. Veritahrat: Kun luteet purevat sinua, ne keräävät osittain sulanutta verta lakanoihinsi jättäen pieniä pyöreitä tahroja, jotka ovat joko punaisia tai ruskeita.

Mitkä ovat pienet valkoiset pallot sängyssäni?

Luttien munat, nahat ja ulosteet : Kun luteet ovat muuttaneet sisään, ne viihtyvät kotona jättämällä jälkiä itsestään minne tahansa menevätkin. Tämä voi sisältää munia, jotka näyttävät pieniltä valkoisilta palloilta. Kun he irrottavat ihonsa, saatat löytää myös kuivuneita jäänteitä.

Mitä nämä pienet valkoiset esineet sängyssäni ovat?

Luttien munat ovat yleensä: pieniä, neulanpään kokoisia; väriltään helmivalkoinen; ja. merkitty silmäpisteellä, jos se on yli viisi päivää vanha.

Jätä kommentti