Miksi tunnen olevani raskaana?

Raskaus voi olla elämää muuttava ja jännittävä kokemus. Joskus on kuitenkin vaikea ymmärtää, miksi saatat tuntea olosi raskaaksi, vaikka et olekaan. Monet naiset kokevat raskauden oireita premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) aikana, mikä voi usein jäljitellä todellisen raskauden aikana koettua oireita.

Näitä oireita voivat olla arat rinnat, liiallinen ruokahalu, lievä kouristukset, mieliala ja väsymys, tiputtelu ja pahoinvointi. On tärkeää huomata, että nämä tunteet ovat tilapäisiä ja johtuvat progesteronitason noususta PMS:n aikana eivätkä ne ole osoitus todellisesta raskaudesta.

Mistä tiedän olevani raskaana ilman testiä?

Yleisimmät raskauden varhaiset merkit ja oireet voivat olla:

 • Väliin jäänyt kausi. Jos olet hedelmällisessä iässäsi ja vähintään viikko on kulunut ilman odotetun kuukautiskierron alkamista, saatat olla raskaana.
 • Arat, turvonneet rinnat.
 • Pahoinvointi oksentelun kanssa tai ilman.
 • Lisääntynyt virtsaaminen.
 • Väsymys.

Mitä oireita sinulla on raskausviikolla?

Raskausoireet viikolla 1

 • pahoinvointi oksentelun kanssa tai ilman.
 • rintojen muutokset, mukaan lukien arkuus, turvotus tai pistely, tai havaittavissa olevat siniset laskimot.
 • toistuva virtsaaminen.
 • päänsärky.
 • kohonnut peruskehon lämpötila.
 • turvotusta vatsassa tai ilmassa.
 • lievää lantion kouristelua tai epämukavuutta ilman verenvuotoa.
 • väsymys tai uupumus.

Mitkä ovat 10 merkkiä siitä, että olet raskaana?

Yleisiä varhaisen raskauden merkkejä

 • Väliin jäänyt kausi. Useimmille naisille kuukautisten poisjääminen on usein ensimmäinen merkki siitä, että he ovat siirtyneet raskauden alkuvaiheeseen.
 • Toistuva virtsaaminen.
 • Turvonneet tai arat rinnat.
 • Väsymys.
 • Pahoinvointi, oksentelun kanssa tai ilman.
 • Kevyitä pilkkuja ja kouristelua.
 • Turvotus.
 • Mielialan vaihtelut.

Miltä minusta tuntuu, jos olen raskaana?

Sellaiset asiat, kuten kuukautisten puuttuminen, kipeät tai arat rinnat, väsymyksen tunne ja pahoinvointi (aamupahoinvointi) ovat yleisiä varhaisen raskauden oireita. Joillakin ihmisillä on raskauden oireita ennen kuin kuukautiset jäävät väliin. Tee kotona raskaustesti, jos epäilet olevasi raskaana.

Miltä raskaus tuntuu varhaiselta?

Pahoinvointi oksentelun kanssa tai ilman. Aamupahoinvointi, joka voi iskeä mihin aikaan päivästä tai yöstä tahansa, alkaa usein kuukauden kuluttua raskaaksi tulemisesta. Jotkut naiset tuntevat pahoinvoinnin kuitenkin aikaisemmin ja jotkut eivät koskaan koe sitä. Vaikka raskauden aikana esiintyvän pahoinvoinnin syy ei ole selvä, raskaushormoneilla on todennäköisesti rooli.

Milloin alat tuntea olosi raskaaksi?

Journal of Clinical Epidemiology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan useimmat naiset (59 prosenttia) kokivat raskausoireita viidennellä tai kuudennella viikolla , kun taas 71 prosenttia ilmoitti oireistaan kuudennen viikon loppuun mennessä ja 89 prosenttia viikolla kahdeksan. Jos et tunne yhtään oireita, älä huoli!

Tiedänkö olenko raskaana?

Ensimmäinen raskauden merkki on yleensä kuukautisten puuttuminen, noin 2 viikkoa hedelmöittymisen jälkeen . Tämä ei ole aina luotettavaa, ja jos kuukautisesi eivät ole säännölliset, et ehkä huomaa, että kuukautiset ovat jääneet väliin. Joillakin naisilla on hieman verenvuotoa, koska muna on upotettu. Monilla naisilla on myös arkoja rintoja.

Miltä raskaana oleva vatsa näyttää 1 viikon kohdalla?

Viikko 1 raskaana oleva vatsa Vauvakuhmua ei todellakaan tapahdu raskauden ensimmäisen viikon aikana tai oikeastaan seuraavien viikkojen aikana . Koska sinulla on kuukautiset tällä viikolla, on mahdollista, että hormonaaliset muutokset voivat saada sinut tuntemaan olosi hieman turvotuksi nesteen kertymisen vuoksi.

Mikä on nopein tapa tietää, oletko raskaana?

Tee kotiraskaustesti Halvin, helpoin ja helpoin tapa varmistaa, että olet raskaana, on kotiraskaustesti. Tämä testimuoto voi tunnistaa positiivisen raskaustuloksen jo kahden viikon kuluttua hedelmöityksestä, mikä tekee siitä yhden nopeimmista tavoista saada lisätietoja tilanteestasi.

Miltä alavatsasi tuntuu raskauden alkuvaiheessa?

Kasvava kohtusi vetää ja rasittaa sitä tukevia lihaksia. Saatat tuntea teräviä kipuja tai vain lievää vetoaistiota . Sitä esiintyy usein, kun yskit, aivastat, nouset seisomaan, istut alas, kierryt ympäriinsä tai seksin aikana.

Voitko olla raskaana etkä tiedä?

Kryptinen raskaus on sitä, kun raskaana oleva henkilö ei tiedä olevansa raskaana . Se tunnetaan myös nimellä varkain raskaus tai estetty raskaus. Jos sinulla on tämä, et ehkä huomaa olevasi raskaana ennen raskauden loppua tai ennen kuin aloitat synnytyksen. Kryptinen raskaus on harvinaista.

Minkä värinen vuoto on raskaana?

Kun olet raskaana, on normaalia, että vuotoa on enemmän kuin ennen. Terve emätinvuoto on yleensä ohutta, kirkasta tai maidonvalkoista , eikä sen pitäisi haista epämiellyttävältä.

Mikä on sormitesti raskauden aikana?

Sinulle tarjotaan kalvopyyhkäisyä (tunnetaan myös kohdunkaulan pyyhkäisynä) raskauden loppupuolella (noin 40-41 viikolla), jos näyttää siltä, että vauvasi on myöhässä. Tämä tarkoittaa, että kätilösi laittaa sormen emättimeen päästäkseen kohdunkaulaan ja tekee varovasti pyyhkäiseviä liikkeitä erottaakseen kalvot .

Kuinka myöhään kuukautiset voivat olla?

Terveet syklit ovat kuitenkin tyypillisesti 21-35 päivää (kolmesta viiteen viikkoa). Ellei sairaus aiheuta epäsäännöllisiä kiertoja, useimmilla naisilla on luultavasti ainakin karkea käsitys siitä, milloin odottaa seuraavat kuukautiset. Kuukauden katsotaan myöhästyneen, jos se ei ole alkanut seitsemän päivän (yhden viikon) kuluessa sen odotetusta päivästä .

Missä kuussa kuukautiset loppuvat raskauden aikana?

Jos munasolua ei hedelmöitetä ja istuteta, sekä munasolu että kohdun limakalvo erittyvät emättimen läpi kuukautisverena. Eli voiko kuukautiset tulla raskaana ollessasi? Lyhyt vastaus on ei. Koska et ovuloi tai vapauta munasolua raskauden aikana, et saa kuukautisiasi .

Jätä kommentti