Mistä pinworms poistuu kehosta?

Pinworms ovat loisia, jotka aiheuttavat infektion, jota kutsutaan enterobiaasiksi ja joka vaikuttaa ruoansulatuskanavaan. Naarasmatot siirtyvät suolistosta peräaukon alueelle, missä ne pyrkivät munimaan. Yleisin infektion oire on kutiseva tunne peräaukon ympärillä.

Yön aikana naarasmadot poistuvat kehosta peräaukon kautta ja keräävät munat ympäröivälle iholle. Nämä munat voivat aiheuttaa voimakasta kutinaa sairastuneelle alueelle ja voivat levitä muille fyysisesti tai kosketuksesta saastuneiden esineiden kanssa. Samalla kun

fi/naetko-pinworms-lakanoissa>happimatotartunnan oireet ovat tyypillisesti lieviä ja häviävät itsestään, on aina parasta hakeutua ammattilääkäriin tartunnan estämiseksi.

Tuleeko pinworms koskaan ulos päivän aikana?

Niin monet meistä tai perheenjäsenemme ovat kokeneet tämän suhteellisen lievän, vaikkakin ahdistavan infektion. Pinworm on Pohjois-Amerikan yleisin matotartunta, ja jopa 50 % joistakin kouluikäisistä lapsista saa tartunnan.

Voivatko pinworms liikkua kehon ulkopuolelle?

Pinworm-munat voidaan myös siirtää sormiin vaatteista tai vuodevaatteista ja levittää sitten ympäri kotia . Munat voidaan hengittää ilmasta tai laskeutua ruoan päälle ja niellä. Pinworms voi selviytyä jopa kaksi viikkoa vaatteiden, vuodevaatteiden tai muiden esineiden päällä, jos niitä pidetään huoneenlämmössä.

Miltä pinworms näyttää, kun ne tulevat ulos?

Pieniä, ohuita, harmaanvalkoisia matoja saattaa näkyä peräaukon ympärillä kaksi-kolme tuntia sen jälkeen, kun henkilö nukahtaa. Madot näyttävät pieniltä lankapaloilta, minkä vuoksi niitä kutsutaan joskus lankamatoiksi. Voit vangita madot kirkkaalla teipillä tai kertoa lääkärillesi, että näit ne.

Miltä madot näyttävät, kun ne tulevat ulos sinusta?

Lankamatot (tulevat ulos peräaukosta yöllä munimaan munansa pakaroiden väliin, aiheuttaen äärimmäistä kutinaa. Ne näyttävät pieniltä valkoisilta langoilta, jotka liikkuvat ja ne voidaan nähdä taskulampulla . Lankamatoja voi nähdä myös ulosteen pinnalla ( kakka), jos henkilöllä on voimakas tartunta.

Kuinka pääset eroon pinwormeista yhdessä yössä?

Pyrantel-pamoaatti on useimmissa OTC-hoidoissa pinworms-hoitoon . Tämä sisältää Reese's Pinworm Medicine ja Pin-X. Saatavilla on myös reseptivahvaisia lääkkeitä. Lääkärisi voi määrätä kahden annoksen mebendatsoli- tai albendatsolihoitoa infektion poistamiseksi.

Kutittaako pinworms myös päivällä?

Yleisin infektion oire on peräaukon kutina, erityisesti yöllä , kun madot siirtyvät isännän peräaukon alueelle munimaan. Pinworm-infektio on yleisin suolistomatotartunta Yhdysvalloissa ja yksi yleisimmistä maailmanlaajuisesti.

Mitä tapahtuu, jos jätät pinworms?

Virtsatieinfektiot voivat kehittyä, jos et hoita pinworm-infektiota . Vaginiitti ja endometriitti. Endometriitti-infektioita voi esiintyä, jos madot kulkeutuvat peräaukosta emättimeen ja vaikuttavat kohtuun, munanjohtimiin ja muihin lantion elimiin. Vatsakipu.

Voiko pinworms levitä wc-istuimista?

Ihminen saa pinworm-tartunnan nielemällä pinworm-munia joko suoraan tai epäsuorasti. Matot kerääntyvät nämä munat peräaukon ympärille, ja ne voidaan kuljettaa yleisille pinnoille, kuten käsiin, leluille, vuodevaatteille, vaatteille ja wc-istuimille .

Mistä tiedät, jos ohitat madon?

Vaikka sinulla ei olisi mitään oireita, saatat löytää ulosteestasi merkkejä matoista. Ihmisen kakassa olevat madot voivat esiintyä monella tapaa. Sukulamatojen osalta ulosteissa voi olla madon paloja tai suuria, eläviä matoja. Neulamatojen kohdalla saatat nähdä ohuita, valkoisia matoja, jotka näyttävät lankapaloilta.

Onko helppo kertoa, onko sinulla pinworms?

Yksi tapa havaita pinworms on valaista taskulamppu peräaukon alueelle . Madot ovat pieniä, valkoisia ja lankamaisia. Jos niitä ei näy, tarkista 2 tai 3 lisäyötä. Paras tapa diagnosoida tämä infektio on tehdä teippitesti.

Näetkö pinworms nauhalla?

Munat voidaan helposti nähdä mikroskoopin alla . Näytteen saamiseksi painetaan pala sellofaaniteippiä potilaan peräaukkoa vasten. Teipin tahmea puoli poimii madon munat ja teippi kiinnitetään sitten mikroskoopin objektilasiin. Munat voidaan katsoa mikroskoopin alla, kuten yllä näkyy.

Jätä kommentti