Mitä g4p2 tarkoittaa?

Pariteetti on niiden raskauksien lukumäärä, joissa sikiö on ollut viimeisten 20 viikon aikana. Para (P) tarkoittaa tämän 20 viikon jakson jälkeen syntyneiden lasten määrää. Siksi G4P2 tarkoittaa, että nainen on ollut raskaana neljä kertaa, ja kaksi näistä raskauksista kesti yli 20 viikkoa, mikä johti kahteen lapseen.

Mitä G4 P2 tarkoittaa raskauden aikana?

Synnytyshistoria: G4, P3, A1 tai gravida 4, para 3, abortus 1. Kun yksi tai useampi numeroista on 0, on parempi kirjoittaa termit: gravida 2, para 0, abortus 2. G: gravida (raskauksien määrä) P: para ( elinkelpoisten jälkeläisten syntyneiden lukumäärä ) A tai Ab: abortti (abortti)

Mitä g4p3 tarkoittaa?

Naisen synnytyshistoria, jolla on ollut neljä raskautta , joista yksi oli keskenmeno ennen 20 viikkoa, merkitään GPA-järjestelmässä G 4 P 3 A 1 ja GP-järjestelmässä G 4 P 3 . Naisen synnytyshistoria, jolla on ollut yksi kaksosten raskaus onnistuneesti, merkitään G 1 P 1 + 1 .

Mikä on G vs P raskauden aikana?

Gravitaatio määritellään kuinka monta kertaa nainen on ollut raskaana. Pariteetti määritellään kuinka monta kertaa hän on synnyttänyt sikiön, jonka raskausaika on vähintään 24 viikkoa, riippumatta siitä, onko lapsi syntynyt elävänä vai kuolleena.

Mitä G4 P1 tarkoittaa raskauden aikana?

Jokainen kirjain lasketaan erikseen. Esimerkiksi "G4 T2 P1 A1 L3" kuvaa henkilöä, jolla on ollut neljä raskautta , joista kaksi oli kulunut 37 raskausviikkoa, yksi oli ennenaikainen ja yksi oli menetetty ennen 20 raskausviikkoa.

Mikä on G3 P2 raskauden aikana?

ESIMERKKI: OB-potilastaulukossa saatat nähdä lyhenteet: gravida 3, kohta 2. Tämä tarkoittaa kolmea raskautta, kahta elävänä syntynyttä syntymää . OB-potilaasta, joka on tällä hetkellä raskaana kolmannella lapsellaan, tulee Gravida 3, Para 3 synnytyksen jälkeen.

Mikä on G3 P1 l1 A1 raskauden aikana?

Jatkaen edellisen esimerkin noudattamista, naisen raskaushistoria kirjoitettaisiin muodossa G3 P2 T1 P1 A1 L3. Terveydenhuoltotiimi tulkitsi nämä tiedot kolmeksi raskaudeksi, kahdeksi synnytykseksi 20 viikon jälkeen, yhdeksi keskeneräiseksi synnytykseksi, yhdeksi ennenaikaiseksi synnytykseksi, yhdeksi abortiksi ennen 20 viikkoa ja kolmeksi eläväksi lapseksi .

Miten luet G:tä ja P:tä?

Yleiskatsaus

  • Gravida = raskaana oleva nainen.
  • Painovoima = raskauksien lukumäärä.
  • Pariteetti = elinkelpoisuuteen siirrettyjen synnytysten määrä (vähintään 20 viikkoa) Onko sikiö syntynyt elävänä vai ei.
  • Nullipara = ei koskaan synnyttänyt. Sisältää keskenmenon tai abortin ennen 20 viikkoa.

Mitä G3 P1 tarkoittaa raskauden aikana?

212]: Potilas on tällä hetkellä raskaana; oli kaksi aikaisempaa toimitusta = G3 P2. Potilas ei ole raskaana, hänellä oli yksi aikaisempi synnytys = G1 P1. Potilas on tällä hetkellä raskaana, hänellä oli yksi aikaisempi synnytys ja yksi keskenmeno = G3 P1+1 (+1 tarkoittaa raskautta, jota ei ole siirretty 24+0:aan).

Mitkä ovat 4 P:tä raskauden aikana?

4Ps ( Parents, Partners, Past and Pregnancy ) on kehitetty käytettäväksi raskaana oleville ja hedelmällisessä iässä oleville naisille.

Lasketaanko kaksoset kohtaan 2?

Para OR -pariteetti on päättyneiden raskauksien määrä yli 20 raskausviikon (riippumatta siitä, onko elinkelpoinen tai elinkelpoinen). Syntyneiden sikiöiden määrä ei määritä pariteettia. Naisen, joka on ollut kerran raskaana ja synnyttänyt kaksoset 20 viikon jälkeen, katsotaan olevan Gravid 1:n kohta 1.

Mikä on Grand Multi gravida?

Kohtuullinen "suuren monipariteetin" määritelmä on potilas, joka on synnyttänyt ≥ 5 (elävänä tai kuolleena) raskausviikolla ≥ 20 , ja "suuri monipariteetti" määritellään ≥ 10 synnytykseksi (elävänä tai kuolleena) ≥ 20 raskausviikolla [2].

Jätä kommentti