Mitä tehdä, jos huimaus ei mene pois?

Jos huimaus ei häviä, on tärkeää käydä lääkärissä ammatillista arviointia varten. Lääkäri voi tarkistaa useita eri syitä, mukaan lukien infektiot, nestehukka, lääkkeiden sivuvaikutukset ja tasapainoongelmat sekä muut sairaudet.

Lisäksi lääkärisi voi määrittää, johtuuko huimaus migreenistä tai muusta päänsärkyhäiriöstä, sydänongelmista tai korvatulehduksesta. Testit, kuten MRI, CT-skannaus tai laboratoriotyöt, saattavat olla tarpeen diagnoosin tekemiseksi ja vakavien sairauksien sulkemiseksi pois.

Hoidot voivat sisältää lääkkeitä, tasapainohoitoa, stressinhallintaa, ruokavalion muutoksia ja tarvittaessa jopa leikkausta. On tärkeää hakea lääkärin neuvoja ja olla ennakoiva saadakseen asianmukaista hoitoa huimauksen hallitsemiseksi.

Onko normaalia huimausta 3 päivää?

Yleensä, jos huimaus kestää pidempään kuin muutaman päivän tai on tarpeeksi vaikea estääkseen sinut normaalista toiminnasta, keskustele lääkärisi kanssa . Syystä riippuen on olemassa lääkkeitä ja fysioterapiavaihtoehtoja, jotka voivat antaa sinulle helpotusta.

Miksi minulla on huimausta kuukausia?

Matala verenpaine ja matala verensokeri ovat kaksi yleistä huimauksen ja väsymyksen syytä , mutta ne ovat yleensä tilapäisiä tiloja. Hoitamaton diabetes, aliravitsemus, anemia ja obstruktiiviset hengityshäiriöt (esim. uniapnea, emfyseema) voivat kuitenkin aiheuttaa jatkuvaa huimausta ja väsymystä.

Mitä se tarkoittaa, kun et voi lopettaa huimausta?

Huimauksella on monia mahdollisia syitä, mukaan lukien sisäkorvan häiriöt, matkapahoinvointi ja lääkitysvaikutukset . Joskus sen aiheuttaa taustalla oleva terveydentila, kuten huono verenkierto, infektio tai vamma. Tapa, jolla huimaus saa sinut tuntemaan, ja laukaisesi antavat vihjeitä mahdollisista syistä.

Voiko jatkuvaa huimausta parantaa?

Huimaus häviää usein ajan myötä. Joissakin tapauksissa huimaus ei kuitenkaan parane itsestään. Onneksi on monia tapoja hoitaa sitä. Lääkäri ottaa huomioon, mikä aiheuttaa oireen, ja ehdottaa sitten hoitoja, jotka voivat sisältää lääkkeitä, hoitoja, elämäntapamuutoksia tai jopa leikkausta.

Miksi minulla on pitkäaikainen huimaus?

Johtopäätökset Kroonisella huimauksella on useita yleisiä syitä, kuten ahdistuneisuushäiriöt, migreeni, traumaattiset aivovammat ja dysautonomia , jotka vaativat erilaisia hoitoja. Kliinisen historian keskeiset piirteet erottavat nämä sairaudet toisistaan ja aktiivisista neurotologisista tiloista.

Mistä tiedät, että huimaus ei ole vakava?

Huimaus yksinään ei useinkaan aiheuta suurta huolta, varsinkin jos se menee ohi hetken kuluttua . Jos kuitenkin havaitset muita oireita tai pyörtymistä, keskustele lääkärisi kanssa. Jos sinulla on oksentelua, kaksoisnäköä tai ongelmia käsien tai jalkojen käytössä, sinun on hakeuduttava välittömästi lääkärin hoitoon.

Voitko huimata koko päivän?

Jos huimaus tai huimaus on uusi, vakava ja kestää tunteja tai päiviä; ei ole pysähtynyt; ja siihen liittyy oksentelua ja kävelyvaikeuksia, se voi johtua vestibulaarihermotulehduksesta (yleensä ilman kuulooireita) tai labyrinttitulehduksesta (yleensä kuulooireineen).

Pitäisikö huimaus jättää huomiotta?

Satunnainen huimauskohtaus silloin tällöin ei yleensä aiheuta huolta, mutta jos jaksot ovat jatkuvia, niitä ei pidä jättää huomiotta . Huimaus voi olla merkki vakavasta taustalla olevasta sairaudesta, joka vaatii nopeaa lääkärinhoitoa.

Voiko aivoskannaus osoittaa huimausta?

Mikä testi tilata? Riippumatta epäilyistä perifeeristä tai sentraalista etiologiaa, episodista tai jatkuvaa huimausta varten, jos kuvantaminen on indikoitu, paras testi on MRI Aivot ja sisäinen kuulokäytävä IV-kontrastilla ja ilman .

Jätä kommentti