Saako lakkoavustusta jos ei kuulu työttömyyskassaan?

Lakkoavustus ei kuulu YTK:n tehtäviin, vaikka se olisi hyvä lisätyöttömyysvakuutuksen kattamaan tilanteita. Jos olet jäsenenä jossakin ammattiliitossa, voit hakea lakkoavustusta ammattiliitoltasi. Sinun tulee ammattiliiton lomakkeet lakkoavustuksen pyynnöstäi.

Huomaa, että lakkoavustuksen saaminen voi joskus olla aikaa vievää, joten ota yhteyttä ammattiliittoosi mahdollisimman pian.

Mihin kaikkeen lakko vaikuttaa?

Lakolla vaikuttaa ainakin Postin kuljetus- ja terminaalitoimintoihin kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin . Posti on arvioinut, että lakon ja tukitoimien takia pakettien, kirjeiden, lehtien sekä ulkomailta saapuvien ja lähtevien lähetysten kulku viivästyy useista päivistä yli viikkoon.

Miten lakko vaikuttaa lomapäiviin?

Lakon ajalle sattuva vuosiloma peruuntuu automaattisesti eikä tältä ajalta vastaan makseta lomapalkkaa . Jos ennen lakkoa alkanut vuosiloma päättyy lakon aikana, ja työntekijä jää vuosiloman päätyttyä lakkoon, palkanmaksun loppuy lakkoon osallistumisen vuoksi.

Voiko liitto erottaa Rikkurin?

Rikkuri on myös lakkorajien pysyvä henkilö, joka tekee lakonalaisia omaan toimenkuvaan kuulua työtehtäviä. Lakon rikkomisesta voi olla liitosta erottaminen . Liitto voi myös asettaa karenssin, jonka jälkeen voi hakea uudelleen liiton jäseneksi.

Miten lakko vaikuttaa juniin?

Lakon vuoksi henkilöliikenne siirtyy busseihin lennoille, samoin tavaraliikenteen siirtyy maanteille ja lentonteeseen . Veturinkuljettajien lakkoon valmistaudutaan jo matkustaja- ja tavaraliikenteessä. Raideliikenteen pysähdyttyä matkailijat kääntyä käyttämään kotimaan lentoja.

Kuka maksaa lakon aikana?

Lakko/työseisaus Lakosta aina liiton hallitus eli on järjestöpoliittinen toimenpide, joka on jäseniä sitova. Lakossa ovat työt, eivät henkilöt. Lakossa olevan palvelussuhde (työ- tai virkasuhde) pysyy voimassa lakon aikana, mutta palkkaa ei makseta .

Miten lakko vaikuttaa palkkaan?

Lakon ajalta ei makseta palkkaa eikä lounasetua. Sinulle maksetaan kuitenkin ennen lakkoa kertyneet palkat ja muut saatavat normaaleina palkanmaksupäivinä lakon aikana.

Kauanko ahtaajien lakko kesti?

AKT ja Satamaoperaattorit pääsivät yksimielisyyteen ahtausalan työehtosopimuksesta. Ahtaajien kaksi viikkoa kestänyt työtaistelu päättyy. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja Satamaoperaattorien neuvotteleman ahtausalan työehtosopimuksen voimassaolo päättyy tammikuun lopussa.

Mitä jos ei kuulu liittoon?

Mitä tehdä, jos ei kuulu ammattiliittoon? Jos et kuulu ammattiliittoon, voit pyytää apua kokeneemmalta kollegalta . Hänellä saattaa olla enemmän työntekijöiden oikeuksista. Jos et halua kuuluu ongelmista kahden esihenkilösi kanssa, kollegasi voi olla tukenasi.

Voiko liittoon kuulumaton jäädä lakkoon?

Lakkoon osallistuminen on aina työntekijälle täysin vapaaehtoista , eikä työntekijöitä voida pakottaa osallistumaan lakon osallistumiseen . Jos ammattiliittoon kuuluva (ns. järjestäytynyt) työntekijä ei noudata liiton julistamaa lakkoa, voi jättää jättämisellä olla vain yhdistysoikeudellisia seuraamuksia.

Onko lakko palkaton poissaolo?

Työnantajan on maksettava palkka normaalisti loman ajalta. Jos lakko jatkuu loman loppumisen jälkeen, lomalta palaavan on työnantajalle lomalta paluusta ja lakkoon jäämisestä – muuten poissaolo tulkita ns. luvattomaksi poissaoloksi . Ilmoitus kannattaa tehdä kirjallisesti.

Mitä jos tekee töitä lakon aikana?

Lakon ajan työntekijät eivät tee työtä eikä työnantaja maksa palkkaa . Lakon aikana työt keskeytetään ja työntekijät poistuvat työpaikalta.

Saako lakon aikana liitosta rahaa?

Seitsemän päivän jälkeen ja työntekosi estävän lakon edelleen jatkuu sinulla on oikeus ansiopäivärahaan ilman päivän omavastuuaikaa . Muista tässä myös työnhakusi voimaan TE-toimistossa, jotta voit hakea päivärahaa.

Onko AKT lakko 2023?

Linja-autohenkilökunnan osalta lakko alkaa keskiviikkona 1.3. 2023 klo 03.00 ja päättyy perjantaina 10.3. 2023 klo 03.00. Huoltokorjaamoiden osalta lakko alkaa keskiviikkona 1.3. 2023 klo 03.00 ja päättyy keskiviikkona 8.3. 2023 klo 03.00.

Kuka maksaa palkkaa lakon aikana?

Työnantaja ei maksa palkkaa lakon ajalta . Sen normaali, normaali lakon aikana asutyy jo ansaittu palkka, on se maksettavasti.

Milloin lakko loppuu 2023?

Palveluasumista koskeva lakko alkaa tiistaina 23.5.2023 klo 00.01 ja päättyy lauantaina 27.5.2023 klo 23.59 . Työtaistelu koskee lakon aikana alkavia työvuoroja.

Jätä kommentti