Kuinka voin kertoa, kuinka joustava olen?

Saadaksesi täydellisen käsityksen joustavuudestasi, saatat haluta ottaa Functional Movement Screen (FMS) -näytön. FMS on arvio, joka mittaa kehon yleistä joustavuutta, voimaa ja liikekuvioita. Se antaa kattavan arvion ja auttaa tunnistamaan mahdolliset työskentelyalueet.

Tämä voi antaa tarkemman kuvan joustavuudestasi ja ääriviivat, jos tarvitset muita venyttely- tai liikkuvuustoimintoja.

Onko joustavuus lahjakkuutta?

Joustavuus on tärkeä taito hallita , tarkoittaa se sitten kykyä voittaa stressiä tai vain sopeutua nopeasti muutoksiin. Korkean joustavuuden ansiosta sinun on helpompi elää vähemmän stressaavaa ja hektistä elämää.

Onko jokainen syntynyt joustavasti?

Lapset syntyvät hyvin joustavina , ja tämä vähenee luonnollisesti heidän kasvaessaan, samoin kuin heidän nivelensä, lihaksensa ja luunsa. Iän myötä kehossa tapahtuu useita muutoksia, mahdollisia vammoja ja epäterveellisiä liikemalleja, jotka voivat kaikki luoda enemmän tai vähemmän joustavuutta.

Voitko tulla joustavaksi, jos et ole?

Saatat ajatella, että joustavuus on jotain, joka sinulla on synnynnäisesti – sinulla joko on sitä tai ei ole. Vaikka joustavuustasosi liittyy genetiikkaan (emme kaikki voi olla vääntyjiä), saatat yllättyä kuullessani, että voit rakentaa joustavuutta aivan kuten voimaa, kestävyyttä tai nopeutta.

Oletko luonnostaan joustava?

Venytyskyvyssäsi on suuri osa siitä, kuinka pitkät lihaksesi ovat, kuinka kireät jänteet ovat ja kuinka paljon vettä sinulla on kehosi kuituisissa osissa . Se kaikki on geneettistä. Voimme parantaa sitä jossain määrin, mutta kehollasi on luonnollisia rajoituksia", hän selittää. Luun rakenteella on myös osansa.

Minkä ikäisenä on helpoin joustaa?

Tämän alueen ylläpitäminen on helpompaa kuin sen uudelleen rakentaminen. Missä iässä joustavuus on huipussaan ? Vaikka kaikki ovat erilaisia, 25-vuotias on yleensä joustavuuden huippu-ikä .

Mistä joustavuuden puute johtuu?

Monet muuttujat vaikuttavat normaalin nivelen joustavuuden menettämiseen, mukaan lukien vammat, toimettomuus tai venytyksen puute . Liikkeen laajuuteen vaikuttaa niveltä ympäröivien pehmytkudosten liikkuvuus. Näitä pehmytkudoksia ovat: lihakset, nivelsiteet, jänteet, nivelkapselit ja iho.

Voiko 20-vuotias olla joustava?

Koskaan ei ole liian myöhäistä tulla joustavaksi , mutta se muuttuu vaikeammaksi iän myötä. Vanhetessamme jänteemme jäykistyvät, ja helpon liikkuvuuden mahdollistavat lihakset ja nivelet jäykistyvät.

Kuinka paljon joustavuutta voit saada?

Weitzel sanoo, että meillä kaikilla on tiukkuuden ja joustavuuden perustaso, ja voimme jollakin vaivalla parantaa tätä perustasoa noin 20 tai 25 prosenttia . Sen lisäksi genetiikka yleensä rajoittaa kykyämme jatkuvasti kehittyä. Mutta hän sanoo, että joustavuuden parantaminen omien rajojensa puitteissa on kaikkien eduksi.

Miksi en ole joustava 15-vuotiaana?

Pohjimmiltaan heidän luunsa kasvavat nopeammin kuin heidän lihaksensa ja jänteensä voivat venyä pysyäkseen perässä . Useimmat pojat saavat enemmän lihaksia ja menettävät rasvaa, mutta menettävät usein joustavuuttaan. Tytöt voivat myös kiristää murrosiän nopean kasvun aikana, jos he eivät voi venytellä pysyäkseen kasvussaan.

Voitko menettää joustavuuden?

Kehomme vanhetessa menetämme pienen määrän joustavuutta normaalien ikääntymisprosessien seurauksena . Tämä voi johtua useista syistä, mukaan lukien veden menetys kudoksissamme ja selkärangassamme, lisääntynyt nivelten jäykkyys ja lihasjänteiden ja ympäröivän kudoksen elastisuuden menetys.

Onko tyttöjen helpompi olla joustava?

Yleensä naiset ovat tyypillisesti luonnostaan joustavampia kuin miehet , mikä johtuu osittain heidän sidekudoksensa koostumuksesta.

Onko koskaan liian myöhäistä aloittaa venyttely?

Tutkimukset tukevat myös vahvasti säännöllisen venyttely- ja liikkuvuusharjoittelun etuja joustavuuden parantamiseksi ja liikeratojen minimoimiseksi – missä iässä tahansa. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa joustavuuden parantaminen . Ja mitä nopeammin aloitat, sitä nopeammin näet edistymisen!

Jätä kommentti