Miksi luovumme bmi:stä?

Siksi, jotta voimme arvioida paremmin yksilöiden fyysistä terveyttä, luovumme BMI:stä kehon kokonaisrasvapitoisuuden arvioinnissa. BMI:n korvaaminen tarkemmilla ja yksilöllisemmillä mittareilla, kuten vyötärön ympärysmitalla, auttaa meitä ymmärtämään paremmin, kuinka kohdistaa toimenpiteitä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Miksi BMI:tä kritisoidaan?

Asiantuntijat ovat myös huomauttaneet, että BMI ei ota huomioon tekijöitä, kuten rasvan määrää potilaan lihakseen verrattuna, rasvan jakautumista kehossa (yleensä vyötärön ympärillä oleva rasva lisää sairauden riskiä enemmän kuin rasva muualla) ja heidän aineenvaihdunnan terveytensä.

Onko terveellisempää olla BMI:n alimmassa päässä?

Yhdistämme usein alhaisemman BMI:n ihanteelliseen painoon ja hyvään yleisterveyteen. Monissa tapauksissa tämä on totta. Yleinen terveys ei kuitenkaan parane edelleen, kun BMI laskee edelleen .

Pitäisikö minun jättää BMI huomioimatta?

Kun kehon koostumus jätetään huomioimatta, BMI uhraa paljon ennustusvoimaa suhteessa terveysvaikutuksiin . Viime vuosina lääketieteen tutkijat ovat tehneet useita tutkimuksia, joissa on verrattu BMI:n vaikutusta kehon koostumuksen (tai kehon rasvaprosentin) vaikutukseen eri sairauksien riskiin.

Miksi painoindeksini sanoo, että olen ylipainoinen, vaikka en ole?

BMI ei ota huomioon kehon koostumusta, mikä tarkoittaa, että se jättää huomiotta eron lihasmassan ja rasvan välillä . Koska lihakset ovat tiheämpiä ja raskaampia kuin rasva, kehonrakentajia ja muita ammattiurheilijoita, kuten jalkapalloilijoita, pidetään usein lihavina tai ylipainoisina pelkästään BMI:n perusteella.

Miksi BMI on epätarkka urheilijoille?

BMI on suhteellisen ruumiinpainon mitta, ei kehon koostumusta. Koska vähärasvainen massa painaa paljon enemmän kuin rasva , monet nuoret urheilijat luokitellaan väärin liikalihaviksi BMI:n perusteella. Ihopoimutesti antaa tarkemman kehon arvioinnin kuin BMI nuorilla urheilijoilla.

Mikä korvaa BMI:n?

Uusi tutkimus osoitti, että vyötärön ja lantion välinen suhde saattaa olla tarkempi mitta terveellisen painon suhteen kuin BMI.

Miksi BMI on sama miehillä ja naisilla?

Yksi huomautus: Vaikka BMI lasketaan samalla tavalla lapsille ja teini-ikäisille, sen tulkinta ja miten se liittyy painotilaan riippuu iästä ja sukupuolesta. BMI-laskelmia ei ole mukautettu sukupuolen mukaan (paitsi silloin, kun niitä käytetään lapsille ja teini-ikäisille) , joten BMI-kaaviot ovat samat aikuisille miehille ja naisille.

Miksi vyötärön ja lantion välinen suhde on parempi kuin BMI?

Painoindeksin (BMI) on raportoitu liittyvän tyypin 2 diabeteksen ja verenpainetaudin riskiin. Kuitenkin vyötärön ympärysmitta tai vyötärön ja lantion välinen suhde (WHR) voi heijastaa paremmin vatsansisäisen rasvan kertymistä ja saattaa olla parempi ennustaja kuin BMI tyypin 2 diabeteksen ja verenpainetaudin riskille.

Onko BMI vielä hyvä indikaattori?

Ehdottomasti. Esimerkiksi kaikilla, joiden BMI on yli 40, ei ole diabetesta. Mutta monilla ihmisillä, joiden BMI on yli 40, on diabetes kuin ylipainoisilla tai normaalipainoisilla ihmisillä. " Liian korkea tai liian alhainen BMI ei ole takuu siitä, että saat kroonisen sairauden ", toteaa tohtori.

Mikä on tarkempi kuin BMI?

Tutkijoiden mukaan vyötärön ja lantion välinen suhde on parempi terveen painon mitta kuin BMI.

Miksi olen niin laiha mutta painava?

Lihas on tiheämpää kuin rasva, ja koska se on tiiviimpi kehossasi, kun lisäät lihasmassaa, näytät lopulta ohuemmalta fyysisestä painostasi riippumatta . Joten jos olet tehnyt paljon voimaharjoittelua viime aikoina, tämä on todennäköisesti syy siihen, että näytät upealta, mutta et pudota näitä lukuja.

Elävätkö ihmiset, joilla on korkeampi painoindeksi, pidempään?

Journal of the American Medical Associationin (JAMA) äskettäin julkaistu tutkimus ehdotti, että ylipainoiset ihmiset elävät pidempään. Se sai varmasti paljon lehdistöä. Ja se on harmi, koska näyttää siltä, että tiedotusvälineet ja tutkimuksen tekijät eivät ole ymmärtäneet, että korrelaatio ei ole sama kuin syy-yhteys.

Elävätkö ihmiset, joilla on alhainen BMI, pidempään?

Korkein kuolleisuus oli niillä, jotka aloittivat aikuisiän lihavina ja jatkoivat painon nousua. Ihmiset, jotka aloittavat aikuisiän painoindeksin (BMI) ollessa normaalialueella ja siirtyvät myöhemmin elämässään ylipainoon – mutta eivät koskaan lihavia – elävät yleensä pisimpään, uusi tutkimus ehdottaa.

Onko lihaksikkailla ihmisillä korkeampi BMI?

Jos sinulla on korkea lihasmassa, painoindeksisi on korkeampi . Kuten Business Insiderin Erin Brodwin selitti viestissä, BMI ei ota huomioon kehon koostumusta, mukaan lukien lihasmassan ja rasvan erottaminen toisistaan.

Mikä BMI näyttää hyvältä?

Jos painoindeksisi on 18,5-24,9 , se kuuluu terveen painon alueelle. Jos painoindeksisi on 25,0-29,9, se kuuluu ylipainon alueelle. Jos painoindeksisi on 30,0 tai korkeampi, se kuuluu liikalihavuuden alueelle.

Onko BMI tarkka, jos olet lihaksikas?

Sellaiset tekijät kuin ikä, sukupuoli, etnisyys ja lihasmassa voivat vaikuttaa BMI:n ja kehon rasvan väliseen suhteeseen. BMI ei myöskään tee eroa ylimääräisen rasvan, lihasten tai luumassan välillä , eikä se anna mitään viitteitä rasvan jakautumisesta yksilöiden kesken.

Jätä kommentti