Mitä tapahtuu, jos sinulla on ollut pinworms pitkään?

Lisäksi voimakkaasta kutinasta johtuva peräaukon alueen voimakas naarmuuntuminen voi johtaa ihon murtumiseen ja avautumiseen infektioille, mikä voi vaatia antibioottihoitoa.

Mistä tiedän, että pinworms on poissa?

Lääkärisi antaa sinulle lääkkeen heti ja sitten uudelleen 2 viikon kuluttua varmistaakseen, että madot ovat poissa . Lääkäri voi myös antaa sinulle voidetta kutinan hillitsemiseksi. Koska pinworms on helppo välittää muille ihmisille, lääkäri saattaa haluta, että myös muut ihmiset kotonasi ottavat lääkkeitä.

Voivatko pinworms vahingoittaa sinua?

Pinworms ei aiheuta mitään haittaa (vain kutinaa ja levotonta unta ), ja niistä eroon pääseminen ei kestä kauan.

Mitkä ruoat poistavat pinworms?

Kotihoitoa pinworms

  • Koiruoho. Varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että koiruoho voi olla tehokas joidenkin loisinfektioiden hoitoon.
  • Valkosipuli. Valkosipuli tunnetaan antibakteerisista, antiviraalisista ja antifungaalisista vaikutuksistaan.
  • Porkkanat.
  • Kurpitsansiemenet.
  • Kookosöljy.
  • Papaijan siemenet.

Voiko pinworms kestää vuosia?

Kuinka kauan pinworms kestää? Madon elinkaari on 4-6 viikkoa. Ilman hoitoa tartunta jatkuu niin kauan, kun tuoreita munia niellään, ellei henkilö kehitä immuniteettia pinwormsille , mikä on epätavallista ennen 15 vuoden ikää.

Mitkä ovat pinwormiden elämänvaiheet?

Pinworms elinkaari Kasvanut pinworm on kellertävän valkoinen, hoikka ja noin sentin pitkä. Noin 4 viikkoa nielemisen jälkeen aikuinen naaras liikkuu alaspäin suolistossa ja poistuu kehosta peräaukon kautta munivatkseen joukon munia ympäröivälle iholle, usein yöllä . Sitten mato kuolee, ja hänen lisääntymistehtävänsä on suoritettu.

Mikä tappaa pinworms?

Pinworm hoitoon käytettävät lääkkeet ovat joko mebendatsolia, pyrantelipamoaattia tai albendatsolia . Mikä tahansa näistä lääkkeistä annetaan aluksi yhtenä annoksena ja sitten toinen yksittäinen annos samaa lääkettä kahden viikon kuluttua. Pyrantel pamoate on saatavana ilman reseptiä.

Miksi saan aina pinworms?

Todennäköisimmin saat pinworms nielemällä niiden munat. Näin tapahtuu, kun joku, jolla on pinworms naarmuuntuu peräaukon ympärillä , saa munasoluja käsiinsä (tai kynsien alle) ja koskettaa sinua tai esinettä, jota kosketat myöhemmin.

Kuinka monta päivää pinworms elää?

Pinworms voi selviytyä jopa kaksi viikkoa vaatteiden, vuodevaatteiden tai muiden esineiden päällä, jos niitä pidetään huoneenlämmössä.

Voitko mennä uimaan, jos sinulla on pinworms?

Vaikka altaissa esiintyvät klooripitoisuudet eivät ole tarpeeksi korkeita tappamaan happimadon munia, pieni määrä happimadon munia tuhansissa gallonoissa vettä (määrä tyypillisesti altaissa) tekee tartunnan mahdollisuuden epätodennäköiseksi .

Jätä kommentti