Miten estetään pinworms toipumasta?

Säännöllinen käsien pesu saippualla ja lämpimällä vedellä, erityisesti kylpyhuoneen käytön jälkeen ja ennen ruokailua, voi vähentää huomattavasti pinworms-palojen todennäköisyyttä.

Lisäksi kotitalouden jäsenten ja heidän lähikontaktinsa tulee noudattaa hyvää hygieniaa, mukaan lukien vaatteiden, lakanoiden ja muiden pintojen pesu usein, jotka ovat saattaneet joutua kosketuksiin madon munien kanssa.

Käytännöt, kuten kontaktin välttäminen likaisten esineiden, monien ihmisten yhteisten tavaroiden tai tartunnan merkkejä osoittavien ihmisten kanssa, voivat myös auttaa vähentämään uudelleentartunnan riskiä.

Kuinka katkaista pinworm-kierto?

Tärkeintä on katkaista 6-viikkoinen pinworm-uudelleentartunnan sykli tappamalla kaikki elävät happimadot ja estämällä munien nieleminen . Diagnoosi tulee vahvistaa ennen lääkitystä. Lääkkeet tappavat vain aikuiset madot, eivätkä ne vaikuta munien ja toukkien kehittymiseen.

Mikä muu tappaa pinworms?

Pinworm hoitoon käytettävät lääkkeet ovat joko mebendatsolia, pyrantelipamoaattia tai albendatsolia . Mikä tahansa näistä lääkkeistä annetaan aluksi yhtenä annoksena ja sitten toinen yksittäinen annos samaa lääkettä kahden viikon kuluttua. Pyrantel pamoate on saatavana ilman reseptiä.

Voitko saada pinworms 20 vuotta?

Kuinka kauan pinworms kestää? Madon elinkaari on 4-6 viikkoa. Ilman hoitoa tartunta jatkuu niin kauan kuin tuoreita munia niellään, ellei henkilö kehitä immuniteettia pinworms, mikä on epätavallista ennen 15 vuoden ikää .

Miksi pinwormeni palaavat jatkuvasti?

Uudelleeninfektio tapahtuu pinwormilla Uudelleentartunta voi tapahtua koskettamalla pintoja, jotka ovat jo toisen henkilön saastuttamia pinworm-munalla . Munat niellään, yleensä kädestä suuhun kosketuksen jälkeen, ja pinworm-infektio alkaa uudelleen.

Mikä tappaa pinworms luonnollisesti?

Kotihoitoa pinworms

  • Koiruoho. Varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että koiruoho voi olla tehokas joidenkin loisinfektioiden hoitoon.
  • Valkosipuli. Valkosipuli tunnetaan antibakteerisista, antiviraalisista ja antifungaalisista vaikutuksistaan.
  • Porkkanat.
  • Kurpitsansiemenet.
  • Kookosöljy.
  • Papaijan siemenet.

Mitä ruokia sinun tulisi välttää, jos sinulla on pinworms?

Vältä yksinkertaisia hiilihydraatteja, kuten niitä, joita löytyy jalostetuista elintarvikkeista, hedelmistä, mehuista, maitotuotteista ja kaikista sokereista hunajaa lukuun ottamatta . Syö enemmän raakaa valkosipulia, kurpitsansiemeniä, granaattiomenia, punajuuria ja porkkanaa, joita kaikkia on perinteisesti käytetty loisten tappamiseen.

Onko normaalia saada lankamatoja usein?

Valitettavasti toistuva lankamatotartunta on hyvin yleistä . Vähentääksesi tätä ja estääksesi lankamatojen leviämisen muihin, voit ryhtyä seuraaviin varotoimiin: Kutinasta huolimatta kehota lastasi olemaan naarmuttamatta pohjaansa.

Miksi saan jatkuvasti matoja?

Madot leviävät pääasiassa pieninä kakkana henkilöiltä, joilla on matotartunta . Jotkut jäävät kiinni ruoasta. Voit saada tartunnan: koskettamalla esineitä tai pintoja, joissa on madon munia – jos matoinen ei pese käsiään.

Miksi saan paljon pinwormeja?

Tartunnan saaneen lapsen, joka ei pese käsiä kylpyhuoneen käytön jälkeen . Jos lapsi sen jälkeen koskettaa leikkikavereita tai leluja, hän voi siirtää munat eteenpäin. Pinworm-munat voidaan myös siirtää sormiin vaatteista tai vuodevaatteista ja levittää sitten ympäri kotia. Munat voidaan hengittää ilmasta tai laskeutua ruoan päälle ja niellä.

Ovatko useimmat aikuiset immuuneja pinwormeille?

Aikuiset sairastuvat harvoin tartunnan saaneiden lasten vanhempia lukuun ottamatta . Infektio esiintyy usein useammassa kuin yhdessä perheenjäsenessä. Kun tartunnan saanut henkilö nukkuu, naaraspuoliset madot ryömivät ulos peräaukosta ja munivat munansa ympäröivälle iholle.

Miksi saan lankamatoja joka kuukausi?

Peräaukon tai emättimen raapiminen tai niiden pyyhkiminen wc:ssä käynnin jälkeen voi saada munat tarttumaan sormenpäihisi tai kynsien alle . Jos et pese käsiäsi, munat voivat siirtyä suuhun tai ruokaan tai esineisiin, kuten leluihin ja keittiövälineisiin.

Onko normaalia saada lankamatoja jatkuvasti?

Lapsesi voivat joutua kosketuksiin munien kanssa kouluissa tai lastentarhoissa, erityisesti wc:ssä, jos niitä ei puhdisteta kunnolla. Tästä syystä lapsellasi voi olla toistuvia lankamatoja, vaikka kotisi ja henkilökohtainen hygieniasi ovat erittäin korkeatasoisia.

Jätä kommentti