Pitäisikö minun ostaa spf 30 vai 50?

Oikean SPF-aurinkosuojan valitseminen riippuu todellakin henkilökohtaisesta ihosi herkkyydestä auringolle ja auringolle altistumisen kestosta.

Yleensä mitä korkeampi SPF-arvo on, sitä enemmän se voi antaa suojan, ja korkeampi kuin SPF 50 voi olla suositeltavaa, jos oleskelet auringossa pidemmän aikaa. SPF 30 estää kuitenkin huomattavan määrän aurinkoa, ja sitä pidetään yleensä optimaalisena suojakertoimena, kun halutaan saavuttaa oikea suojan ja kulumisen tasapaino.

Miksi SPF:ää ei pitäisi käyttää joka päivä?

On olemassa vaara olettaa, että aurinkovoiteen levittäminen riittää suojaamaan sinua auringolta. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että aurinkovoidetta käyttävillä henkilöillä on taipumus pysyä auringossa pidempään, mikä voi itse asiassa lisätä ihosyövän riskiä .

Miksi tekijä 30 on parempi kuin 50?

SPF 30 päästää noin 3 prosenttia UVB-säteistä ihollesi. SPF 50 päästää noin 2 prosenttia näistä säteistä läpi. Se voi tuntua pieneltä erolta, kunnes huomaat, että SPF 30 päästää 50 prosenttia enemmän UV-säteilyä ihollesi .

Onko Roche Posayn aurinkovoide mineraali vai kemikaali?

Fyysiset aurinkovoideemme ovat turvallisia herkälle iholle , jotka on valmistettu 100 % mineraalisista aurinkosuojasuodattimista , mukaan lukien sinkkioksidi ja titaanidioksidi.

Onko SPF 30 liian vahva?

SPF-luokitus koskee vain UVB-säteitä. SPF 15 aurinkovoide estää 93 % UVB-säteilystä ja SPF 30 estää 97 % . Sen jälkeen ero suojauksessa on pieni. SPF 50 estää 98 % ja SPF 100 estää 99 % UVB-säteistä pääsemästä ihollesi.

Onko La Roche Posay kemiallinen aurinkovoide?

La Roche-Posay tarjoaa 3 aurinkosuojatuotetta, joissa yhdistyvät sekä fysikaaliset että kemialliset aurinkosuojasuodattimet . Titaanidioksidia käytetään fyysisenä aurinkosuojana, joka heijastaa UV-säteitä iholta.

Mistä tiedän ihotyyppini aurinkovoidetta varten?

Se mielessä:

  • Jos sinulla on rasvainen, akneen taipuvainen tai herkkä iho, valitse mineraali- ja/tai ei-komedogeeniset kaavat.
  • Jos sinulla on kuiva iho, etsi aurinkovoidetta, jossa on lisäaineita.
  • Jos sinulla on tumma iho, pysy kaukana mineraalisista aurinkovoideista.
  • Älä myöskään luota suihkeisiin tai puikkoihin ensimmäisessä käyttökerrassasi.

Kuinka valitsen aurinkovoidetta aloittelijoille?

Kuinka valita aurinkovoide

  • Laaja spektri: Sanat "laajaspektri" tarkoittavat, että aurinkovoide voi suojata ihoasi molemmilta haitallisilta UV-säteiltä – UVA-säteiltä ja UVB-säteiltä.
  • SPF 30 tai korkeampi: American Academy of Dermatology suosittelee, että valitset aurinkovoidetta, jonka SPF-luokitus on 30 tai korkeampi.

Onko ihotyypillä väliä aurinkovoiteen kannalta?

On olemassa muutamia erilaisia ihotyyppejä, jotka on otettava huomioon, mutta auringolle altistuminen voi aiheuttaa tuhoa niistä jokaiselle. Tästä syystä osana terveellistä ihonhoitoa on välttämätöntä käyttää laajakirjoista aurinkovoidetta. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi sinun tulee myös valita ihotyypillesi sopiva .

Suosittelevatko ihotautilääkärit mineraali- tai kemiallista aurinkovoidetta?

American Academy of Dermatology suosittelee mineraaliaurinkosuojan käyttöä ( kemiallisen aurinkosuojan sijasta), jos sinulla on herkkä tai akneen taipuvainen iho.

Mikä on parempi herkälle iholle mineraali- tai kemiallinen aurinkovoide?

Jos joku, jolla on herkkä iho tai iho, joka ärsyttää helposti, Christenson suosittelee ehdottomasti mineraalipohjaisten aurinkovoiteiden valitsemista kemiallisten aurinkovoiteiden sijaan . "Lämpö, joka syntyy kemiallisena aurinkosuojana, joka deaktivoi UV-säteet, voi aiheuttaa ärsytystä ihmisille, joilla on herkkä iho", Christenson selittää.

Kuinka paljon SPF on paras herkälle iholle?

Kunal Malik, MD, sertifioitu ihotautilääkäri New Yorkissa, sanoo, että Tizo3 Mineral Sunscreen SPF 40 on välttämätön kaikille, joilla on herkkä iho. "Tämä mineraalipohjainen SPF-koostumus sisältää titaanidioksidia ja sinkkioksidia, eikä se sisällä hajusteita, eteerisiä öljyjä ja säilöntäaineita", hän sanoo.

Voitko käyttää SPF 30 joka päivä?

Mitä aurinkovoidetta minun pitäisi ostaa? Valitse päivittäiseen käyttöön aurinkovoide, jonka SPF on vähintään 30 . Jos vietät aikaa ulkona, valitse tuote, jonka suojakerroin on 60 tai enemmän. Todellisuudessa useimmat ihmiset eivät käytä niin paljon aurinkovoidetta kuin heidän pitäisi, ja tämä korkeampi SPF auttaa kompensoimaan käytön vähentymistä.

Jätä kommentti