Mistä tiedät, toimiiko aurinkovoide?

Voit helposti selvittää, toimiiko aurinkosuojasi tekemällä yksinkertainen testi. Aloita laittamalla kirkas UV-ilmaisintarra olkavarteen. Varmista sitten, että ihollasi ei ole voidetta, öljyjä ja liiallista kosteutta ennen aurinkovoidetta. Kun tarra on kiinnitetty, altista se auringolle.

Jos tarra muuttuu kirkkaaksi, tämä osoittaa, että aurinkovoide tekee tehtävänsä ja suojaa ihoasi täysin auringon voimakkailta säteiltä.

Riippuuko aurinkovoide ihotyypistä?

Ihotyypit Ennen kuin valitset aurinkosuojaveden tai aurinkosuojasuihkeen käytettäväksi ihorutiinissasi, sinun tulee määrittää, mikä ihotyyppi sinulla on, jotta voit ostaa sellaisen, joka sopii ihollesi. On olemassa 5 pääihotyyppiä. Ne ovat normaalia, rasvaista, kuivaa, sekaihoa ja herkkää ihoa.

Kuinka valitsen oikean aurinkosuojan?

Kuinka valita aurinkovoide

  • Laaja spektri: Sanat "laajaspektri" tarkoittavat, että aurinkovoide voi suojata ihoasi molemmilta haitallisilta UV-säteiltä – UVA-säteiltä ja UVB-säteiltä.
  • SPF 30 tai korkeampi: American Academy of Dermatology suosittelee, että valitset aurinkovoidetta, jonka SPF-luokitus on 30 tai korkeampi.

Onko aurinkosuojan tyypillä väliä?

Paras aurinkovoidetyyppi on se, jota käytät yhä uudelleen. Varmista vain, että se tarjoaa laajan spektrin (UVA ja UVB) suojan, sen SPF on 30 tai korkeampi ja että se on vedenkestävä. Käyttämäsi aurinkovoide on henkilökohtainen valinta, ja se voi vaihdella suojattavan kehon alueen mukaan .

Voinko käyttää tavallista aurinkovoidetta kasvoille?

Kyllä, voit käyttää samaa aurinkovoidetta kasvoillesi kuin vartalollesi, mutta yleensä suositellaan erityyppisten aineiden käyttöä . Kasvojen aurinkovoide koostuu usein erilaisista ainesosista, jotka ovat hellävaraisempia iholle ja sopivat siten paremmin herkille alueille, kuten silmien alla ja herkälle iholle.

Voitko käyttää mitä tahansa aurinkovoidetta ihonhoitoon?

Niin kauan kuin aurinkovoide on vähintään SPF 30, vedenkestävä ja laajakirjoinen, ei ole väliä missä järjestyksessä levität ihonhoitotuotteita . Joidenkin mielestä on helpointa työskennellä paljaalla iholla – ennen kuin meikkiä tai kosteusvoidetta on lisätty.

Voiko aurinkovoiteella silti tummentaa?

Aurinkosuojavoide suojaa ihoasi, mutta voit silti saavuttaa rusketuksen jossain määrin . Se ei vain ole niin tumma kuin jos et käyttäisi aurinkovoidetta. Sen pitäisi kuitenkin olla enemmän huolissaan siitä, että suojaat ihoasi haitallisilta UV-säteiltä kuin se, että saat pronssia.

Voinko ohittaa aurinkovoidetta, jos kosteusvoiteellani on SPF?

Yleensä haluat käyttää erillisiä aurinkosuoja- ja kosteuttavia tuotteita. Käytä aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on 30 tai korkeampi, kosteusvoiteen päälle riittävän suojan saamiseksi. Sinun tarvitsee vain odottaa noin minuutti kosteusvoiteen ja aurinkovoiteen levittämisen välillä. Vaikka meikissäsi olisi SPF , sinun tulee silti käyttää aurinkovoidetta .

Voinko ohittaa kosteusvoiteen ja käyttää aurinkovoidetta?

Kyllä, voit ohittaa kosteusvoiteen ja käyttää aurinkovoidetta. Aurinkosuojat ovat yksinkertaisesti kosteusvoiteita, joihin kemistit ovat lisänneet UV-suodattimia lisäsuojakseen aurinkoa. Ne tarjoavat silti kosteuttavia etuja aivan kuten tavallinen kosteusvoide.

Pitäisikö minun valita SPF 30 vai 50?

Ihosyöpäsäätiö suosittelee vedenkestävää, laajakirjoista aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on 30 tai korkeampi kaikkeen pidempään ulkoiluun.

Jätä kommentti